Klizišta prete: KRITIČNO u Poljanici

Lokalne vesti - Utorak 10.04.2018 - 10:38

Na pravcu od Vranja ka Poljanici klizišta ozbiljno ugrožavaju put koji je na više mesta pretrpeo znatna oštećenja.

Put ka Poljanici oštećen na 13 mesta FOTO: Facebook/Poljanica i klisura Put ka Poljanici oštećen na 13 mesta FOTO: Facebook/Poljanica i klisura
Prema proceni meštana, na ovoj deonici put je oštećen na čak 13 mesta.
 
Kako je put projektovan neposredno pored reke, vodeni nanosi udruženi sa topljenjem snega u proteklom period uzimaju svoj danak.
 
Voda je zemlju svukla do samog puta, pa je asfalt počeo da puca i time ozbiljno ugrožava saobraćaj na ovoj deonici.
 
Stanje na teritoriji grada prati Stručno-operativni tim lokalne samouprave za praćenje stanja klizišta, formiran od strane gradskog Štaba za vanredne situacije, kojim koordinišu Slavoljub Stojmenović, pomoćnik gradonačelnika, i Ivica Taškovć, načelnik Komunalne policije.
 
Zaključkom Štaba za vanredne situacije, tim je dobio zadatak da sagleda sva ranije zabeležena i nova klizišta koja se pojavljuju i intenziviraju svake godine u ovom periodu, nakon otopljavanja snega i usled kiša, kaže Aleksandar Tomić, pomoćnik gradonačelnika Vranja za vanredne situacije.
 
- Očekujem da će izveštaj biti gotov već krajem sedmice, a na osnovu izveštaja cemo moći da preduzmemo određene aktivnosti u skladu sa predloženim merama
 
Preduzeće “Putevi Srbije” je obavešteno o svim kritičnim tačkama na regionalnom putnom pravcu ka Poljanici, te se očekuje realizacija sanacionih radova u što skorijem periodu – kaže Tomić.
 
U ovom period aktuelna su i klizišta u naselju Bunuševac, takozvana “Duboka dolina” kao i “Raški potok” u naselju Raška.
 
- Njihova sanacija se očekuje nakon nalaženja mogućnosti za obezbeđivanje sredstava, na osnovu procene troškova, raspisaće se javni tender za rešavanje ovih problema. 
 
Kancelarija za vanredne situacije pri kabinetu gradonačelnika Vranja u koordinaciji sa ostalim subjektima zaštite i spasavanja na nivou Grada intenzivno prati stanje na terenu – kaže pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Tomić.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: