Knauf Insulation donirao pametne satove prvacima (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 17.09.2021 - 12:59

Kompanija Knauf Insulation započela je akciju doniranja pametnih satova svim prvacima u osnovnim školama opštine Surdulica, koji će im pomoći da se osećaju sigurnije u novom okruženju i lakše prevaziđu prepreke i situacije sa kojima se susreću po prvi put.

FOTO: Promo FOTO: Promo

Donacija pametnih satova namenjena je svim učenicima koji ove godine polaze u prvi razred u  osnovnim školama „Vuk S. Karadžić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“ u Surdulici.

U akciju su uključene i četiri osnovne škole koje se nalaze u naseljima ove opštine Pčinjskog okruga - „Bora Stanković“ iz Jelašnice, ,,Akademik Đorđe Lazarević" iz Vlasine, ,,Pera Mačkatovac" iz Belog polja, kao i osnovna škola ,,Sveti Sava" iz Božice.

Kompanija Knauf Insulation pripremila je skoro 200 pametnih satova marke ELARI koji će najmlađima omogućiti bolju komunikaciju bez korišćenja mobilnih telefona, ali i doneti im neizmernu radost, kao i zabavu koju mogu podeliti sa svojim vršnjacima iz školskih klupa.

Ovi uređaji nove generacije sa ekranom na dodir u okviru svojih performansi imaju opcije poput GPS lokacije, kao i dvosmernu komunikaciju koja je od velike važnosti za roditelje i decu kako bi bili u stalnom kontaktu. Smart sat ELARI za nepredviđene i hitne situacije poseduje i SOS dugme.

Od svog dolaska u Srbiju 2005. godine, Knauf Insulation neprestano ulaže u lokalnu zajednicu kao i u održivo poslovanje, sa ciljem unapređenja svog proizvodnog postrojenja, radi poboljšanja uslova života za svakog građanina.

Ova akcija digitalizacije u osnovnim školama opštine Surdulica, je samo jedan od brojnih primera kojima kompanija teži ka ostvarivanju svojih ciljeva za dobrobit cele zajednice.

Knauf Insulation uspešno posluje u Srbiji više od 15 godina. Nedavno je, u okviru svoje strategije održivosti „Za bolji svet“ sproveo sadnju preko 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i mesne zajednice Belo polje.

Krajem prošle godine, sprovedena je akcija pokrivanja brda unutar fabrike koje sada služi kao izvor sirovine za reciklažu.

U toku je sređivanje parking prostora za kamione u krugu fabrike, što je samo deo investicije vredne 19 miliona evra, koja podrazumeva još niz aktivnosti na unapređenju fabrike i njenog okruženja.

Sa ovom investicijom, ukupna ulaganja kompanije u Srbiji od njihovog dolaska 2005. godine prevazići će 50 miliona evra.

Kompanija Knauf Insulation važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Iz fabrike u Surdulici kamenom vunom se snabdeva srpsko, ali i tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije.


U Srbiji je članica Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i mnogih drugih strukovnih i privrednih udruženja.

Na taj način ne samo da ulaže u svoj razvoj, već zajedno sa drugim velikim investitorima, pomaže dalji razvoj i Srbije i Pčinjskog okruga i same Surdulice.


 

Foto Galerija

Knauf Insulation

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: