Knauf Insulation gasi dekorativnu rasvetu

Lokalne vesti - Četvrtak 08.09.2022 - 11:41

Surdulica, septembar, 2022. godine – Poštujući preporuke Vlade Srbije i Ministarstva rudarstva i energetike upućene javnim preduzećima za smanjenjem potrošnje električne i toplotne energije, fabrika kamene vune Knauf Insulation će od četvrtka 08. septembra krenuti sa gašenjem dekorativne rasvete u večernjim i noćnim satima u fabrici u Surdulici, kao prva privatna kompanija na jugu Srbije koja je prihvatila ovu inicijativu.

Foto:OK radio Foto:OK radio
 Budući da je energetska efikasnost u srži poslovanja ove kompanije, jer se bave proizvodnjom kamene vune – izolacionog materijala kojim se energetska efikasnost najlakše postiže na duže staze, u ovoj kompaniji cene i podržavaju svaki napor Vlade, industrije i građana koji vodi ka racionalnijoj potrošnji energije, smanjenju zavisnosti od fosilnih goriva i povećanju kvaliteta života građana.
 
Pored novih mera u vezi sa dekorativnom rasvetom, Knauf Insulation već godinama koristi toplu vodu iz svoje proizvodnje za zagrevanje svih prostorija u fabrici u hladnim mesecima, na taj način ostvarujući uštede ne samo za kompaniju već i za energetski sistem Srbije.
 
U Kompaniji kažu da se nadaju da će ove preporuke slediti što veći broj preduzeća, institucija i građana. U kombinaciji sa već postojećim programom za povećanje energetske efikasnosti koji subvencioniše država i lokalna samouprava, predstojeća zima bi mogla da bude lakša.
 
O kompaniji
 
Knauf Insulation uspešno posluje u Srbiji već 17 godina. Prošle godine je, u okviru svoje strategije održivosti „Za bolji svet“ sproveo sadnju preko 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i mesne zajednice Belo polje. Krajem prošle godine, sprovedena je akcija pokrivanja brda unutar fabrike, a početkom 2022. deo brda je izvezen, a ostatak danas služi kao izvor sirovine za reciklažu. Sređen je parking prostor za kamione u krugu fabrike i nastavljeno je sa investicionim ciklusom vrednim 19 miliona evra, koji podrazumeva još i izgradnju novog, većeg dimnjaka i ugradnju novih filtera. Sa ovom investicijom, ukupna ulaganja kompanije u Srbiji od njihovog dolaska 2005. godine prevazići će 50 miliona evra. Kompanija Knauf Insulation važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Iz fabrike u Surdulici kamenom vunom se snabdeva srpsko, ali i tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije. U Srbiji je članica Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i drugih strukovnih i privrednih udruženja. Kontinuirano ulaže u svoj razvoj, ali i razvoj lokalne zajednice, Surdulice i Pčinjskog okruga.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: