Knauf Insulation organizovao akciju sadnje stabala: Drvo za Surdulicu (FOTO)

Lokalne vesti - Utorak 30.03.2021 - 14:16

Sa ciljem da doprinese zaštiti životne sredine i održivom razvoju opštine, kompanija Knauf Insulation organizovala je sadnju stabala na zelenoj parceli ispred fabrike u Surdulici.

Sadnja stabala u organizaciji Knaufa. Foto: G.Mitić/OK Radio Sadnja stabala u organizaciji Knaufa. Foto: G.Mitić/OK Radio

Ova akcija u kojoj su učestvovali zaposleni zajedno sa predstavnicima lokalne zajednice i lokalnih medija dobila je naziv “Drvo za Surdulicu’”.

Ovim povodom Knauf Insulation, koji uspešno posluje u Srbiji već više od 15 godina, odlučio je da Surdulici pokloni preko 300 sadnica različitog drveća, 500 metara žive ograde, kao i značajne količine drugog ukrasnog bilja, kako bi doprineo ozelenjavanju opštine.

- Ova akcija je nastavak tradicije kompanije Knauf Insulation da posluje održivo i brine o okolini.

Ovde nismo samo da bismo proizvodili i zapošljavali ljude već i da bismo ostavili nešto vredno za sobom – strategiju održivog razvoja „Za bolji svet’“.


Krenuli smo najpre sa pokrivanjem brda i sadnjom drveća, a od leta planiramo da počnemo i sa sređivanjem parking prostora za kamione u blizini fabrike.

Takođe, u planu je i još jedna investicija vredna 19 miliona evra, koja podrazumeva ugradnju novog, većeg dimnjaka i ugradnju novih filtera, čime će se zagađenje značajno smanjiti
- izjavio je Tihomir Civkaroski, generalni direktor kompanije Knauf zadužen za zemlje Balkana, Kipar i Maltu.

Događaju je prisustvovala i predsednica opštine Surdulica, Aleksandra Popović, koja je zajedno sa novinarima i zaposlenima kompanije Knauf učestvovovala u akciji sadnje stabala.

- Veliko je zadovoljstvo da lokalna samouprava učestvuje u jednoj ovakvoj priči, jer drveće predstavlja pluća jednog grada. Ovo je prva u nizu ovakvih akcija, a cilj je da se Surdulici vrati status vazdušne banje - izjavila je tom prilikom Aleksandra Popović.

U skladu sa razvojnom strategijom kompanije Knauf Insulation, koja podrazumeva i brigu o životnoj sredini, u planu su dalje investicije.

Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom do kraja godine planira se i sređivanje parking prostora u blizini fabrike, kako bi se olakšao saobraćaj na ulazu u grad i omogućio lakši prilaz za parkiranje kamiona.


Kompanija Knauf Insulation koja važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije, u Srbiji je članica nemačko – srpske privredne komore (AHK) i mnogih drugih strukovnih i privrednih udruženja. Na taj način ne samo da ulaže u svoj razvoj, već zajedno sa drugim velikim investitorima, pomaže dalji razvoj i Srbije i Pčinjskog okruga i same Surdulice.
 

Foto Galerija

Za bolji svet-"Drvo za Surdulicu" Knauf Insulation

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: