Knauf nastavlja da podržava lokalna udruženja: „Aktivna zajednica“ za bolju Surdulicu

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.06.2022 - 11:55

Surdulica, 20. jun, 2022. godine – U želji da doprinese razvoju lokalne zajednice u kojoj poslujemo, Knauf Insulation je u aprilu raspisao Konkurs za udruženja i grupe građana, pozivajući ih da predlože projekte koji će unaprediti život građana u Surdulici.

FOTO: Goran Mitić/OK Radio FOTO: Goran Mitić/OK Radio
Na konkurs pod nazivom “Aktivna zajednica” javilo se deset udruženja sa korisnim i zanimljivim predlozima. Knauf Insulation je odabrao četiri projekta (iako je prvobitno bilo planirano tri) koja će novčano  podržati sa po 1,000 evra. Odabrani projekti biće realizovani na teritoriji opštine Surdulica do kraja 2022. godine i direktno će uticati na poboljšanje kvaliteta života u lokalnoj zajednici.
 
Knauf Insulation će podržati sledeće projekte:
1. Udruženje građana “Zeleni Ključ” iz Niša i projekat “Ekološki čas za planetu spas – mislim globalno, delujem lokalno", koji će biti realizovan u periodu septembar – novembar
 
2. Neformalna grupa “Lepša Surdulica” iz Surdulice i projekat “Za decu Surdulice”. Vreme realizacije ovog projekta je jul – avgust mesec
 
3. Stambena zajednica Kralja Petra I iz Surdulice i projekat “Sprečimo pojavu ledenica”, planiran za mesec avgust
 
4. Udruženje “Čuvari Vlasine”, Vlasina Rid u saradnji sa udruženjem “Izvornik”, Drajinci i projekat “Druženje sa prirodom”, planiran za septembar mesec
 
 
Osveženje je videti da postoji veliki broj ljudi koji su spremni da se udruže i nesebično ulože svoje vreme radi poboljšanja uslova života u lokalnoj zajednici. Knauf Insulation će nastaviti da podržava dobre inicijative - kažu u kompaniji Knauf Insulation.
 
O KOMPANIJI
Knauf Insulation uspešno posluje u Srbiji više od 15 godina. U okviru svoje strategije održivosti „Za bolji svet“ je u 2021. godini sproveo sadnju preko 300 stabala drveća na teritoriji opštine Surdulica i mesne zajednice Belo polje. Početkom 2022. sprovedena je akcija uklanjanja većeg dela brda unutar fabrike, a ostatak danas služi kao izvor sirovine za reciklažu. Nedavno je unutar fabričkog kruga završen i moderan parking prostor za kamione. Do kraja godine se očekuje kompletna realizacija investicionog ciklusa od 19 miliona evra, koji podrazumeva zamenu postojeće opreme savremenijom, ugradnju novog, većeg dimnjaka i ugradnju novih filtera. Sa ovom investicijom, ukupna ulaganja kompanije u Srbiji od dolaska 2005. godine prevazići će 50 miliona evra.
 
Kompanija Knauf Insulation važi za jedno od najcenjenijih imena u svetu termoizolacije. Iz fabrike u Surdulici kamenom vunom se snabdeva srpsko, ali i tržišta Rumunije, Bugarske, Grčke, Severne Makedonije, Crne Gore i Albanije. U Srbiji je članica Nemačko-srpske privredne komore (AHK) i mnogih drugih strukovnih i privrednih udruženja. Na taj način ne samo da ulaže u svoj razvoj, već zajedno sa drugim velikim investitorima, pomaže dalji razvoj i Srbije i Pčinjskog okruga i same Surdulice.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: