KNAUF ulaže preko DVA MILIONA EVRA u surduličku fabriku

Lokalne vesti - Utorak 11.06.2019 - 16:37

Vranje - U skladu sa razvojnom strategijom kompanije „Knauf Insulejšn Srbija“ i najavljenim novim investicijama, koje podrazumevaju i brigu o životnoj sredini opštine Surdulica, u planu su dalja ulaganja u fabriku u vrednosti od preko dva miliona evra.

Ulaganje u dodatne filtere i sisteme za prečišćavanje voda... FOTO: knaufinsulation.rs Ulaganje u dodatne filtere i sisteme za prečišćavanje voda... FOTO: knaufinsulation.rs
Pre tri godine ugrađen je dupli filter za prečišćavanje vazduha, koji omogućava češću zamenu filterskih ploča - na nedelju dana, umesto kao do tad na 30 dana
 
U cilju da se emisija gasova na emiterima smanji na minimum, u narednih godinu dana biće ugrađeni i dodatni filteri
 
- Napominjemo da su i sve dosadašnje vrednosti emitovanih gasova bile ispod onih propisanih zakonom.
 
U planu je i ugradnja sistema za dodatno prečišćavanje atmosferskih voda (taložnici, separatori), koji će garantovati kvalitet ispuštenih voda u vodeni recipient, dok se voda koja se koristi u samom procesu proizvodnje uspešno reciklira već osam godina i ne ispušta se u gradsku kanalizaciju – najavljuje menadžment „Knaufa“. 
 
Od 1. jula 2019. godine krenuće se i sa izvoženjem dela sekundarnih sirovina na ovlašćenu deponiju za lagerovanje ovakve vrste otpada, dok će ostatak, kroz sistem reciklaže, biti ponovo vraćen u proizvodnju.
 
Kako bi se olakšao saobraćaj na ulazu u grad, omogućio bolji prilaz i parkiranje kamiona, neophodno je sređivanje parking prostora u blizini fabrike u saradnji sa lokalnom samoupravom
 
- Novim investicijama, kao i do sad, fabrika "Knauf Insulejšn" u Surdulici koristiće i ubuduće najbolju raspoloživu tehnologiju, a od kako je prisutna u Srbiji pa sve do danas, uložila je preko 30 miliona evra samo u svoje pogone. 
 
U želji da sprečimo dalju manipulaciju građana Surdulice i okoline, lažnim informacijama i zastrašivanjem, menadžment kompanije će ubuduće redovno organizovati posetu građana fabrici, kako bi se informisali i upoznali sa tehnologijom. 
 
Takođe, ubuduće ćemo zajedno sa građanima donositi odluke u kom pravcu treba da ide dalja podrška kompanije „Knauf Insulejšn Srbija“ lokalnoj sredini – kažu iz ove firme.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: