Knjigom u bolnice, akcija i u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 18.10.2018 - 09:10

Vranje - Sekcija za umetnost, kulturu i humanost Srpskog lekarskog društva pokrenula je akciju „Knjigom u bolnice“ kojom želi da bolnicama opremi biblioteke za pacijente koje bi sadržale beletrisitiku i dečje knjige.

Akcija širom Srbije. Foto: OK Radio Akcija širom Srbije. Foto: OK Radio

Ideja za akciju „Knjigom u bolnice“ potekla je od predsednika Sekcije za umetnost, kulturu i humanost SLD akad. med. Vladimira Jokanovića, maksilofacijalnog hirurga, vajara, pesnika, književnika, novinara, aforističara.

Od početka 2018. godine po planu rada Sekcije započela je akcija „Knjigom u bolnice“.

Do sada su sakupljene i poklonjene knjige Institutu za onkologiju Vojvodine, Institutu „Niška banja“, zdravstvenim ustanovama u Banji Kanjiža, Vranju, Loznici, Kraljevu, Ivanjici, Boru, Požarevcu, Zaječaru i Valjevu.

Ovom akcijom je biblioteka Zdravstvenog centra Vranje oplemenjena sa 127 naslova beletristike i 52 naslova iz književnosti za decu koji će biti na raspolaganju zaposlenima i pacijentima.

Ovogodišnja dobitnica nagrade “Bora Stanković” Grozdana Olujić je takođe donirala Zdravstvenom centru Vranje neke od naslova iz svog bogatog stvaralaštva.

Akciji doniranja knjiga biblioteci Zdravstvenog centra Vranje pridružila se i Narodna biblioteka Srbije sa 373 primeraka knjiga i 180 publikacija.

Sve ove knjige naći će se na policama u biblioteci zgrade novog Hirurškog bloka.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: