Ko će spasiti vranjske zidove?

Lokalne vesti - Nedelja 13.05.2012 - 10:37

Izbori su prošli, ali su reklamni plakati, gotovo na svakom zidu u užem gradskom jezgru, ostali.

Plakata sa likovima kandidata, pojedinačnih i grupnih slika, ima na svakom koraku, u više slojeva – po zidovima, saobraćajnim znacima, izlozima javnih i privatnih ustanova... 
 
Za sada, niko se, ni oni koji su ih lepili, ni oni koji su dužni da ih skinu, ne nalaze za potrebno da se prihvate tog posla. 
 
Ko je odgovoran što je Vranje gotovo trajno naruženo ovim izbornim otpadom koji više nikome ne treba i ničemu ne služi?
 
U vranjskoj komunalnoj policiji napominju da oni nisu nadležni za uklanjanje plakata, već samo za eventualno kažnjavanje zbog njihovog nepropisnog ljepljenja. 
 
Načelnik komunalne policije Nenad Stamenov objašnjava da je uklanjanje plakata posao „Komrada“, a po nalogu komunalne inspekcije. 
 
Njegovo mišljenje deli i direktor Direkcije za izgradnju grada Dragan Stojković. 
 
On kaže da o uklanjanju plakata treba da brine komunalno preduzeće zaduženo za održavanje higijene u gradu, i da to nije u nadležnosti Direkcije. 
 
Sa druge strane u Komunalnoj inspekciji napominju da se i u strankama po pitanju postavljanja, a onda i uklanjanja  plakata, često ograđuju, tvrdeći da to što se one nalaze svuda pa i tamo gde im mesto nije, ne zavisi od njih već i od simpatizera stranaka. 
 
Načelnik inspekcije Zoran Mihajlović objašnjava da je praksa pokazala da plakate lepe ne samo stranke, nego i pojedinci, i to po sopstvenom nahođenju. 
 
- Oni tako pružaju  podršku partiji za koju se opredeljuju – kaže Mihajlović. 
 
Prema njegovim rečima i bez zvaničnog naloga „Komrad“ bi trebalo da ukloni ono što je ostalo od plakata. 
 

Da je uklanjanje plakata obaveza „Komrada“ potvrdio je i direktor ovog preduzeća Dejan Ilić, koji je bez mnogo detalja najavio da će već od ponedeljka radnici krenuti sa uklanjanjem propagandnog materijala iz predizborne kampanje.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: