Ko je ubio Dženis Džoplin? Po odluci žirija i publike, najbolja je predstava na 42. Borinim pozorišnim danima (Foto)

Lokalne vesti - Petak 28.10.2022 - 00:21

Žiri 42. Borinih pozorišnih dana u sastavu: Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja, predsednica žirija,Biljana Keskenović, glumica iz Sombora i Borivoj Radaković, pisac iz Zagreba, nakon šest odgledanih predstava u konkurenciji za nagrade, na završnoj sednici, održanoj 27.oktobra jednoglasno je doneo sledeće odluke:

Foto: OK radio Foto: OK radio
Nagrada "Borisav Stanković" za najbolju predstavu u celini, dodeljuje se predstavi Ko je ubio Dženis Džoplin po tekstu Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović u izvođenju Srpskog narodnog Pozorišta. Ova predstava je od publike dobila ocenu 4,92.
 
Za najbolju žensku ulogu, dodeljuje se, ravnopravno, Bojani Milanović i Sonji Isailović, za ulogu Dženis Džoplin u predstavi Ko je ubio Dženis Džoplin?
 
Za najbolju mušku ulogu, nagrada se dodeljuje  Dimitriju Diniću za ulogu Pile kopile Piletićevo, u predstavi Kus petlić, nastalu po tekstu Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice.
 
Za najbolju dramaturgiju nagrađuje se Maja Pelević, autorka teksta Poslednje devojčice istoimene predstave u režiji Kokana Mladenovića, pozorišta "Kostolanji Deže" iz Subotice

Foto Galerija

Proglašenje pobednika

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: