Ko se to kiti tuđim perjem?

Lokalne vesti - Utorak 09.10.2012 - 13:14

Ultrazvučni aparat za pregled kukova kod dece, nedavno stigao u vranjski ZC, dodeljen je u Bolnici umesto u Domu zdravlja, kako je planirano.

Sporni aparat Sporni aparat
Aparat je donirala Ambasada Češke u Srbiji, i to zahvaljujući projektu koji je uradila Vranjanka, doktorka Irena Nikolić Micović, inače upošljenik  Dečije bolnice u Tiršovoj, u Beogradu. 
 
E, prema njenom projektu, aparat je namenjen Dečijem dispanzeru vranjskog Doma zdravlja, ali je po naredbi rukovodstva centra smešten na Dečije odeljenje ovdašnje Bolnice. 
 
Doktorka Nikolić Micović rekla je za OK Radio da je izmeštanjem aparata prekršen ugovor i da će protiv odgovornih biti pokrenute zakonske procedure. 
 
- Stav i zakonska procedura su takvi da donacija mora biti ispoštovana i da se aparat postavi namenski, onako kako i stoji u ugovoru. 
 
Ja sam autorka projekta i u njemu jasno piše da je aparat za potrebe Doma zdravlja, a ne Bolnice. 
 
Moraću da pokrenem zakonske procedure, jer da ja budem autor projekta koji se precizno ne sprovodi u praksi, to ne može - kaže doktorka Nikolić Micović. 
 
Prema njenim rečima, budući da je reč o projektu od opšteg interesa, o svemu će biti obavešten i sektor za međunarodnu saradnju. 
 
- Neće se na ovome završiti - kaže doktorka Irena. 
 
Sa druge strane, direktor vranjskog Zdravstvenog centra Uroš Trajković za OK Radio kaže da je po projektu aparat planiran za upotrebu u Domu zdravlja, ali da je korisnije da on bude u Bolnici. 
 
– Ja sam već rekao da će aparat koristiti i pedijatri Dečjeg dispanzera, jer smo takav međusobni dogovor postigli. Mi smo jedna firma i nema potrebe za podizanjem tenzije. Da li je aparat tu ili 100 metara dalje, isto je. 
 
U Domu zdravlja pre svega nema mesta za smeštaj uređaja i dispanzer radi do 19 sati, dok će u Bolnici biti dostupan 24 sata. Tamo je potrebniji i nema tu šta da se polemiše - kaže Trajković. 
 
Podsećamo da je Zdravstveni centar u četvrtak dobio tri nova aparata, među kojima je i ultrazvuk koji je donirala Ambasada Češke u Beogradu.   

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: