Koalicija SPS-a i DSS-a?

Lokalne vesti - Sreda 16.05.2012 - 13:21

Vranjski socijalisti će do kraja sledeće nedelje ući u čvrstu koaliciju sa ovdašnjim odborom DSS-a, saznaje OK RADIO iz dobro obaveštenih izvora.

Vranjski DSS Vranjski DSS

U nastojanju da ojača svoju poziciju pred konačne pregovore oko formiranja nove lokalne vladajuće koalicije, vranjski SPS stupio je u kontakt sa DSS-om, i prema saznanjima OK RADIJA dve stranke nalaze se na korak od konačnog dogovora.

 

Prema tim izvorima, SPS i DSS bi posebnim "potkoalicionim" ugovorom regulisali svoje odnose, i u novi politički brak uneli 21 mandat (SPS) i pet mandata (DSS).

 

Sa 26 mandata ova nova kombinacija bila bi daleko najača opcija u vranjskoj skupštini, toliko jaka da im možda čak ni dosadašnji partner, vranjske demokrate, neće biti potrebne za formiranje vlasti.

 

Ukoliko bi se ova koalicija i realizovala, SPS-u bi bila dovoljna i podrška URS-a za formiranje stabilne vlasti.

 

No, lideri SPS-a i DSS-a nisu za OK RADIO želeli da potvrde da su razgovori o pravljenju novog političkog braka iz računa u završnoj fazi.

 

Zoran Antić, predsednik gradskog odbora SPS-a kaže da je rano o tome govori pre kraja  drugog kruga predsedničkih izbora.

 

- Stav centrale partije je da jedino što radimo bude  uokviravanje saradnje sa DS-om i podrška predsedničkom kandidatu Borisu Tadiću. Postoje razne mogućnosti, ali ja zaista ne bih želeo da pričam o tome pre drugog kruga predsedničkih izbora   – kaže Antić.

 

Dejan Stanojević, lider vranjskog DSS-a, kaže da je stranka na čijem je čelu spremna da uđe u lokalnu vlast.

 

- Razgovara se o svim mogućnostima, mi imamo dobre odnose i sa DS-om i SPS-om ali će se narednih dana znati sve – kaže Stanojević.

 

Inače, DSS i SPS su bili u vladajućoj koaliciji od 2004. do 2008. godine, koja je nastala tako što je DSS preko noći napustio takozvani demokratski blok i priključio se do tada protivničkom SPS-u.

 

Sredinom prošle godine, SPS i DSS su u društvu JS, PUPS-a i Nove Srbije potpisali i Memorandum o razumevanju, koji se odnosio na predizbornu saradnju dve stranke. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: