Kolektivno gubljenje strpljenja u Higijenskom

Lokalne vesti - Četvrtak 25.07.2013 - 10:25

Novi sindikat Zavoda za javno zdravlje Vranje upozorava na tešku situaciju u toj zdravstvenoj ustanovi, svaljujući krivicu za takvo stanje na aktuelnu direktorku Eržiku Antić.

Sindikalci u vranjskom zdravstvu, Stojanović levo Sindikalci u vranjskom zdravstvu, Stojanović levo

Kako je saopšteno iz tog sindikata, u Zavodu ne postoji socijalni dijalog isključivom krivicom Antićeve i kompletnog rukovodstva ustanove, iako se situacija pogoršava iz dana u dan.

– Zaposleni su na ivici gladi i strpljenja, dodatno pritisnuti pretnjama od strane direktorke i njenih saradnika.

Antićevoj  je direktorski mandat istekao još februara, ali Upravni odbor nije uspeo da izvrši izbor u zakonskom roku, te su se stekli uslovi za imenovanje v.d. direktora ustanove – kaže predsednik Novog sindikata u Zavodu Jovica Stojanović.

On dodaje da direktorka Antić zbog nezainteresovanosti na poslu neodgovorno obavlja funkciju rukovodioca.

– Situacija se dodatno komplikuje zbog odugovlačenja rešavanja istaknutih problema i dodavanja novih koji se tiču isplata štete radnicima koji su nezakonito dobijali otkaze, ali i neisplaćivanja zarada i ostalih troškova.

Dugovanja se procenjuju na oko 10 miliona dinara i sve se više oseća nedostatak minimalnih sredstava i potrošnog materijala.

To ide do te mere da nam nedostaje i papir za štampanje, a o laboratorijskom materijalu i da ne govorim – kaže Stojanović.

Sa druge strane, Eržika Antić kaže da su sve tvrdnje predsednika sindikata neistinite i da su po sredi lični interesi pojedinaca.

– Više je i mom strpljenju došao kraj. On mene smenjuje od prvog dana kada sam preuzela funkciju.

Od januara do danas ja sam radnicima dala šest i po mesečnih plata, a neisplaćene tri zarade sam nasledila od prethodnog rukovodstva.

Do sada nemam ni jednu krivičnu prijavu, ako se govori o mojoj nezainteresovanosti i samovolji, niti sam pod ikakvom istragom.

Sve radim u skladu sa zakonom i apsolutno mi je savest čista – kaže Antićeva.

Ona ističe da sve akreditacije ni bi bile obnovljene, ukoliko bi se nešto u Zavodu radilo protivzakonito.

– Kada govorimo o dugovanjima i isplatama štete, samo Stojanović nas je koštao tri miliona jer je tužio Zavod za neisplaćene zarade od ranije. Mnoge podatke je lažirao, ali nema veze.

Dve radnice su nas tužile jer nam sredstva za njih nije uplaćivala država i mi nismo krivi za to. Njima je samo isplaćeno 2,5 miliona dinara.

Samo RFZO nam duguje pet miliona dinara. Kakve probleme imamo, odlično i poslujemo i ja najbolje znam kako mi je.

Vrlo je ružno to što do ličnih interesa hoće da dođe pljujući mene i moje saradnike i organizujući razne kampanje – kaže Antićeva, dodajući da je svima u Zavodu jasno koje su krajnje namere predsednika Novog sindikata Jovice Stojanovića.  
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: