Koloplet ZMIJA u porodičnom bunaru! (VIDEO)

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.02.2019 - 14:34

Vranje - U bunaru na porodičnom imanju porodice Miljković iz sela Bigla kod Vladičinog Hana u nedelju je pronađeno sedam zmija.

Voda im poremetila zimski san FOTO: Facebook/V. Stanković Voda im poremetila zimski san FOTO: Facebook/V. Stanković
Neuobičajeni prizor zatekao je Dragan Miljković u svom bunaru, neposredno pored kuće.
 
Zmije su izvirivale iz nadošle vode u bunaru koji Dragan koristi za navodnjavanje bašte.
 
Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i prirode „Poskok“ iz Vladičinog Hana ubrzo je došao na lice mesta.
 
- Izvukao sam ukupno sedam zmija; radi se o neotrovnom stepskim smukovima, različitih dužina među kojima najveći primerak ima blizu dva metra.
 
Očigledno je da je, nakon topljenja snega, nadošla voda izbacila na površinu životinje koje se nalaze u hibernaciji – objašnjava Vladica.
 
Sedam pronađenih smukova će preostali period hibernacije provesti u njegovom terarijumu, nakon čega će biti vraćene u prirodno stanište.
 
Samo četiri dana pre ovog događaja, u neposrednoj blizini, u Žitorađu, pronađen je još jedan stepski smuk kojeg je takođe voda primorala da napusti mesto zimske hibernacije i to na temperaturi od nula stepeni.
 
Stanković napominje da su zmije korisne životinje i apeluje da se ne ubijaju, jer održavaju prirodnu ravnotežu u svakom eko-sistemu. 
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: