Komedija o PRAZILUK ELITI: Vranjsko pozorište priprema NOVU PREMIJERU

Lokalne vesti - Utorak 02.03.2021 - 11:33

Pozorište "Bora Stanković" u Vranju priprema klasičnu Molijerovu komediju, "Žorž Danden" koja bi trebalo da premijerno bude izvedena prve nedelje aprila.

Molijer u Vranju nakon gotovo 60 godina FOTO: D. Ristić/OK Radio Molijer u Vranju nakon gotovo 60 godina FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ansambl vranjskog teatra već radi na probama sa rediteljem Nemanjom Savkovićem iz Beograda, dok dramatizaciju potpisuje Aleksandra Jovanović.
 
Molijerov „Žorž Danden“ je komedija o seoskom bogatašu koji ženidbom pokušava da uđe u visoke gradske krugove i novcem sebi obezbedi status u društvu
 
Ideja je da se repertoar vranjskog pozorišta u narednom periodu obogati klasičnim delima, kaže za OK Radio glumac i umetnički rukovodilac ove ustanove Bojan Jovanović.
 
- Imamo savremenu komediju "Život u tesnim cipelama", imamo komediju na dijalektu "Kude mi je žena", pa se javila potreba da se malo vratimo klasicima
 
"Žorž Danden", kao komedija o braku iz interesa, odnosno o klasnim razlikama u društvu, iako stara tri i po veka, itekako ima svoju aktuelnost i danas i verujem da će to prepoznati naša publika - kaže Jovanović.
 
Zanimljivo je da je ovaj komad igran na ovdašnjim pozorišnim daskama pre gotovo šezdeset godina; hronike kažu da je premijerno izveden februara 1952. godine
 
U skladu sa aktuelnom programskom orijentacijom na klasike, vranjsko pozorište priprema i predstavu za decu po delima Vilijema Šekspira, koja bi bila prilagođena uzrastu najmlađe pozorišne publike.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: