KOMRAD: UP Vranje nam duguje 18 MILIONA, sa Simpom i Jumkom rešavamo potraživanja

Lokalne vesti - Četvrtak 11.07.2019 - 12:35

Ugostiteljsko preduzeće Vranje, Simpo i Jumko duguju Komradu za komunalne usluge oko 43 miliona dinara, potvrdio je Zoran Dimitrijević, v.d. direktora ovdašnjih komunalaca.

Dimitrijević na konferenciji za medije. Foto: S.Tasić/OK Radio Dimitrijević na konferenciji za medije. Foto: S.Tasić/OK Radio

Sumirajući rezultate rada ovog javnog preduzeća, Dimitrijević je pojasnio da su sa Simpom dugovanja uglavnom regulisana kroz konverziju duga, a da se rešavanje problema na sličan način očekuje i kod Jumka.

- Kod Simpa je došlo do konverzije duga, posle odluke Privrednog suda o usvajanju Unapred pripremljenog plana reorganizacije za to preduzeće i mi smo suvlasnici dela akcija u njemu u visini duga Simpa prema nama.

Isti rasplet očekujemo kod Jumka gde se čeka odluka suda o usvajanju UPPR-a.


Sa druge strane, jedan od naših najvećih dužnika je UP Vranje sa 18 miliona dinara.

Procesom stečaja i prodaja Hotela Vranje očekujemo da tih 18 miliona potraživanja dobijemo u dogledno vreme.


Proces naplate nije baš jednostavan, moraju se isplatiti najpre zaostale zarade radnicima i drugim poveriocima UP Vranje, što se tiče nas sve je do stečajnog urpavnika i sudije
- pojašnjava Dimitrijević.

Sa druge strane, Komrad od fizičkih lica potražuje oko 80 miliona dinara.

Dimitrijević poziva sbe građane koji duguju Komradu, dođu u ovo preduzeće i sklope ugovor o reprogramu dugovanja.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: