Komunalna policija MENJA NAZIV

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.10.2019 - 13:11

Vranje - Komunalna policija će, shodno izmenama zakonskih odredbi, promeniti naziv u Komunalna milicija, usvojeno je na Gradskom veću.

Komunalni policajci postaju komunalni milicajci FOTO: S. Tasić/OK Radio Komunalni policajci postaju komunalni milicajci FOTO: S. Tasić/OK Radio
Gradsko veće grada Vranja usvojilo je na svojoj 184. sednici u ovom sazivu izmene odluke o organizaciji Gradske uprave, čime je izvršeno usklađivanje sa zakonskim odredbama.
 
Pored promene naziva službe Komunalne policije, Služba za besplatnu pravnu pomoć je iz Opšte službe Gradske uprave prešla u status samostalne službe.
 
Većnici su usvojili izmene pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u Istorijskom arhivu „31. januar“, Turističkoj organizaciji grada Vranja i Narodnom muzeju.
 
Na osnovu odluke gradske skupštine, u ovim javnim preduzećima i ustanovama je promenjen broj zaposlenih, tako da su usvojene izmene, a maksimalni broj zaposlenih u javnom sektiru ostaje nepromenjen.
 
Većnici su i usvojili i predlog Vladi Republike Srbije da prenese pravo javne svojine na lokalnu samoupravu građevinskog zemljišta na kojem se grade stanovi za pripadnike službi bezbednosti.
 
Obrazovane su i stručna komisije za izradu godišnjeg programa zaštite i korišćenje poljoprivrednog zemljišta i za dodelu podsticajnih sredstava iz gradskog budžeta.
 
Takođe, oformljena je i komisija za izbor članova tela za praćenje primene Lokalnog antikorupcijskog plana, u sastavu Nenad Antić, zamenik gradonačelnika Vranja, Stojan Filipović, predstavnik SUBNOR-a i Jelena Stojković, novinarka „Večernjih novosti“.
 
Gradsko veće je i dalo saglasnost na pravilnik o pravu na nabavku ortopedskih pomagala koja nisu na listi RFZO i pravu na adaptaciju stambenog prostora radi pristupačnsti invalidnim licima, koji je doneo Centar za socijalni rad.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pop
14.10.2019. , 16:02
A sto ga nema cuveni Semidjija i Pera Bugarin,oni su manekeni pravi.
Toma
14.10.2019. , 23:24
ZA POČETAK DA NE PARKIRAJU SVOJA VOZILA NA TROTOARIMA !!!