Komunalna policija u Vranju duplirala broj kazni

Lokalne vesti - Petak 26.07.2013 - 10:24

U poslednja tri meseca komunalna policija u Vranju duplirala je broj mandatnih kazni i prekršajnih prijava, a najveći deo njih se odnosi na ugostiteljske objekte zbog nepoštovanja radnog vremena.

Komunalna policija u Vranju Komunalna policija u Vranju

Načelnik komunalne policije Nenad Antić za OK Radio kaže da je bilo svakojakih prijava, pa i onih za koje komunalni policajci nisu nadležni.

– Za tri meseca koliko sam na čelu komunalne policije nagledao sam se i naslušao svega i svačega. Ljudi su nas zvali za sve i svašta.

Primera radi, čovek se posvađa sa komšijom zbog kanalizacije i onda koga će, pa pozove nas da reagujemo.

Dosta prijava je bilo zbog prosipanja šuta na nedozvoljenom mestu, a bilo je i slučajeva u kojima se braća prijavljuju jer se izliva atmosferska voda iz dvorišta jednog u dvorište drugog brata i obratno – kaže Antić.

On navodi da su trenutno najaktuelnije prijave protiv vlasnika ugostiteljskih objekata koji ne poštuju radno vreme, pa tako umesto do 24 sata radnim danom i vikendom do jedan sat posle ponoći, rade i do tri i četiri sata ujutru.

– Nedavno smo imali sastanak sa rukovodstvom grada, kome su prisustvovali svi vlasnici kafića i diskoteka. I njima se više ne isplati da plaćaju kazne i počele su naše patrole strašno da ih iritiraju.

Dogovorili smo se i sada je situacija nešto bolja. Nije u redu da građani zbog muzike ne mogu da spavaju i upravo iz tih razloga je Gradska uprava donela odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata – priča Antić.

On kaže da su komunalni policajci veoma često izloženi i raznim neprijatnostima, poput verbalnih sukoba, pretnji i uvreda.

– Hvala Bogu, te nije bilo potrebe do sada da upotrebljavaju pendrek. Kada do takve situacije dođe, zovemo interventnu policijsku patrolu.

Diskutabilno je da li bi i kada komunalni policajci trebali da upotrebljavaju silu.

U svakoj situaciji pokušavamo da smirimo strasti, jer generalno naš narod ne voli uniformu i one koji ih kažnjavaju.

Dok ne shvate da mi radimo u njihovom interesu, a ne nekog drugog, situacija će biti takva.

Do tada mi moramo da budemo i psiholozi i policajci – kaže načelnik Antić.

Komunalna policija u Vranju formirana je 31. januara 2010. godine i ima  14 policajaca.

Do sada je imala dva načelnika, Nenada Stamenova koji je tu funkciju obavljao do maja ove godine i sada aktuelnog Nenada Antića. 
    

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: