KOMUNALNI PROGRAM kreće od Lungine ulice

Lokalne vesti - Četvrtak 21.06.2018 - 08:07

Od petka, 22. juna počinje realizacija ovogodišnjeg komunalnog programa, rekonstrukcijom 15 ulica u Vranju, najavio je gradski većnik za komunalna pitanja i infrastrukturu Dejan Stanojević.

Stanojević: Rekonstruisaćemo 15 gradskih ulica FOTO: D. Ristić/OK Radio Stanojević: Rekonstruisaćemo 15 gradskih ulica FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ova, prva faza komunalnog programa počeće rekonstrukcijom ulice Jovana Jankovića Lunge, koja će od petka biti zatvorena za saobraćaj.
 
- Na tenderu je ovaj posao dobila firma „Saba Belča“, a za asfaltiranje 15 gradskih ulica je izdvojeno blizu 40 miliona dinara.
 
Lungina ulica će biti kompletno rekonstruisana, sa novim asfaltom i novom kanalizacionom mrežom, što će trajati tridesetak dana, pa molim građane za razumevanje i strpljenje – rekao je Stanojević.
 
Takođe, u petak počinje i sređivanje oba trotoara u ulici Ive Lole Ribara, od zgrade Šumskog gazdinstva do šetališta.
 
- Postavićemo nove behaton ploče sa lepom kombinacijom boja, tako da će građani moći da za šetnju koriste kompletan potez od već uređenih trotoara u Partizanskoj ulici.
 
Radićemo i sokake u ulicama Partizanski put i Hadži Tominoj u Sobini, kao i ulicu Hristijana Karpoša koja je trebalo da sa radi prva, ali smo odlučili da uradimo kompletnu rekonstrukciju atmosferske kanalizacije, što će koštati 18 miliona dinara – najavljuje Stanojević.
 
Prema njegovim rečima, u planu je asfaltiranje i ulica Crnogorske u naselju Tulbe, Bakije Bakića i Dobrivoja Stankovića u Gornjoj čaršiji, zatim Deligradske i Todora Španca.
 
Na spisku su i donji deo ulice Zmaj Jovina kod Gradskog parka, Narodnog heroja od zgrade Načelstva do ATD-a i Kneza Miloša, gde će deo pored kafića biti obložen kockom, a gornji deo će biti asfaltiran.
 
Stanojević napominje da će se u svim ulicama najpre raditi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, a nakon toga i na asfaltiranju.
 
Rok za završetak radova u ovih 15 ulica je kraj septembra ili početak oktobra.
 
Tekuće održavanje saobraćajnica je završeno, navodi Stanojević i dodaje da je za krpljenje rupa u više od 60 gradskih ulica utrošeno oko 500 tona asfalta.
 
Za ove namene Gradu je ostalo još 1,2 miliona dinara, za šta je tender u toku, pa bi njegovu realizaciju trebalo očekivati od septembra.
 
Sređivanje horizontalne signalizacije za ovu godinu je urađeno u obimu od oko 90 odsto, a ostatak će biti završen u blizini škola pred početak nove školske godine, najavljuje većnik Stanojević.
 
Postavljena su i četiri nova „ležeća policajca“ u Oglednoj stanici, Donjem Vranju, u naselju Odžinka i u selu Vrtogoš kod škole, kao i nekoliko ogledala na raskrsnicama.
 
Prošle godine, komunalni program se sveo samo na tekuće održavanje 50-tak saobraćajnica, dok su ove godine sredstva obezbeđena iz kredita
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Zoran
22.06.2018. , 07:09
Šta je sa ulicom Otona Župančića od Belog mosta do crkve?

22.06.2018. , 17:13
Molim Vas sklonite ovog nestrucnog coveka iz grada koji je smesan ponasanjem jer je bruka za grad I sve dok takvi budi vecnici grad ce stagnirati muka mi je od ovog coveka