Konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova

Lokalne vesti - Petak 22.09.2023 - 09:50

Institut za javno zdravlje Srbije „dr Milan Jovanović Batut” i Zavod za javno zdravlje Vranje, Centar za promociju zdravlja raspisuju konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova na sledeće teme:

Foto: Zavod za javno zdravlje Vranje Foto: Zavod za javno zdravlje Vranje
1. „MAJČINO MLEKO JE NAJBOLJA HRANA “
 
2. „PRAVILNA ISHRANA ČUVA TVOJE ZDRAVLJE“
 
3. „ČUVAM SVOJE ZUBE, PONOSIM SE OSMEHOM“ 
 
Konkurs  je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji.
Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi.
 
Za svaku od tema, po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika - uzrasta I-IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, predškolske ustanove i osnovne  škole sa teritorije Pčinjskog okruga,  mogu da dostave  Zavodu za javno zdravlje Vranje, Centru za promociju zdravlja, ul J.J. Lunge br. 1, 17500 Vranje, i to: do 27. septembra 2023. za temu „ Majčino mleko najbolja hrana“ ( Za konkurs – Svetska nedelja dojenja)“, do 13. oktobra 2023. za temu „Pravilna ishrana čuva tvoje zdravlje“ ( Za konkurs – Oktobar mesec pravilne ishrane )“; do 31.  oktobra 2023. godine na temu „Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom “ (Za konkurs – Nedelja zdravlja usta i zuba“)
 
 Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.
 
Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani i promovisani  na nivou okruga a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije  ''Dr Milan Jovanović Batut''  kako bi se za svaku od kampanja proglasio i promovisao najbolji dečiji rad koji će biti štampan u vidu postera tokom 2024. godine.
Najbolji radovi na nacionalnom nivou biće postavljeni na sajt Instituta za javno zdravlje Srbije.
 
Radovi se ne vraćaju već e biti korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala u cilju kontinuirane promocije zdravih stilova života. 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: