Konkurs za zdrave zube

Lokalne vesti - Utorak 13.05.2014 - 12:07

U Vranju će pod sloganom „Zdrav osmeh - lep osmeh“ od 19. do 25.maja biti obeležena „Nedelja zdravlja zuba“.

Ilustracija Ilustracija

Zavod za javno zdravlje tim povodom raspisuje konkurs za literarni sastav i likovni rad.  

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola  Pčinjskog okruga.

– Cilj 24. po redu  kampanje je infoormisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavovi ponašanja pojedinaca u očuvanju i unapređenju  zdravlja usta i zuba dece i mladih – kažu organizatori.

Građani juga Srbije su prema statističkim podacima među onima koji svakodnevno ne koriste pastu i četkicu za zube, a i njihov odlazak kod zubara uglavnom se svodi na vađenje zuba, a ređe na popravke.

Najbolje literarne i likovne radove u kategoriji predškolski i školski uzrast dostavljaju škole i Predškolska ustanova „Naše dete“ Zavodu za javno zdravlje i Centru za prevenciju Doma zdravlja u Vranju do 16. maja sa naznakom  „ Za konkurs 24. Nedelja zdravlja usta i zuba“ .

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru formata 35 puta 50 centimetara.

Najbolji likovni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim će biti dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ gde ulaze u konkurenciju za izbor na republičkom nivou.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: