Konstituisana Narodna Skupština: Vranje predstavlja samo JEDAN NARODNI POSLANIK

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.08.2020 - 13:55

Vranje će imati samo jednog narodnog poslanika u novom sazivu Narodne skupštine Srbije.

Iz Pčinjskog okruga četiri narodna poslanika FOTO: parlament.org.rs Iz Pčinjskog okruga četiri narodna poslanika FOTO: parlament.org.rs
Vranje će u parlamentu predstavljati Slaviša Bulatović sa liste Srpske napredne stranke koji je na 53. mestu, piše Jugmedia
 
Bulatović je diplomirani pravnik i predsednik je Gradskog odbora Srpske napredne straneke u Vranju.
 
Iako su vranjski naprednjaci imaloi dva kandidata za narodne poslanike u novom sazivu Skupštine, Vranje će kao i u prethodnom sazivu predstavljati samo Slaviša Bulatović.
 
U Narodnu skupštinu ućiće još tri poslanika iz Pčinjskog okruga. Dva su sa liste Socijalističke partije Srbije. Mandate su dobili braća iz Surdulice  Novica i Ivica Tončev, koji su zauzimali 19, odnosno 23. mesto na listi socijalista.
 
U srpski parlament ušao je i poslanik iz Bujanovca Fatmir Hasani koji je bio prvi na listi Partije za demokratsko delovanje. On će predstavljati albansku nacionalnu manjinu.
 
Intoniranjem himne počela je sednica Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu je verifikacija mandata poslanika.
 
Sednicom predsedava najstariji poslanik – Smilja Tišma iz SPS-a. Njoj pomažu četiri najmlađa poslanika – Nikola Lazić (SNS), Dubravka Kralj (SPS), Sofija Maksimović (SPAS) i Nandor Kiš (SVM).
 
Obavestila je da sednici prisustvuje 190 poslanika.
 
Predsedavajuća je konstatovala da je svih 250 uverenja u saglasnosti sa izveštajem RIK-a čime je potvrđen mandat poslanicima.
 
Zakletva koju su položili poslanici glasi:
 
"Zaklinjem se da ću dužnost narodnog poslanika obavljati predano, pošteno, savesno i verno Ustavu, braniti ljudska i manjinska prava i građanske slobode i po najboljem znanju i umeću služiti građanima Srbije, istini i pravdi!"
 
Poslanici su potpisali zakletvu i predali je sekretaru Srđanu Smiljaniću.
OK Radio, Jugmedia

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Pop
03.08.2020. , 14:12
E on ce da bas pokaze znanje,cutolog obican,bruke zive.