Kontrolori letova na Čemerniku

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.09.2012 - 07:59

Infrastrukturni radovi na izgradnji Centra za kontrolu leta uveliko traju na planini Čemernik kod Surdulice, potvrdio je predsednik te opštine Novica Tončev.

Vrhovi Čemernika Vrhovi Čemernika
On je rekao da je to jedan od najvećih i najznačajnijih projekata na jugu Srbije, a da su odluku o izgradnji tornja za radarsku kontrolu leta na planini Čemernik doneli stručnjaci još prošle godine. 
 
– Kako bi se ova ideja realizovala, investitorima smo stavili na raspolaganje sve naše resurse i potencijale, a pre svega smo ustupili opštinsko zemljište, zajedno sa pratećom dokumentacijom - izjavio je Tončev. 
 
On ističe da će u Centru za radarsku kontrolu leta na Čemerniku biti upošljeno oko 50 radnika i da će pored beogradskih stručnjaka iz ove oblasti, svi ostali radnici biti iz Surdulice. 
 
– Ovo će za lokalnu zajednicu biti jedna od najprofitabilnijih ustanova koja će, osim izuzetno visokih zarada zaposlenima, donositi i prihode od svakog avionskog leta preko teritorije Srbije - kaže Tončev. 
 
On ističe da se ova investicija uklapa u dugoročnu koncepciju razvoja Surdulice i strategiju razvoja zasnovanu na prirodnim potencijalima i očuvanju Vlasine i celog kraja kao jedinstvenog rezervata zdrave životne sredine. 
 
- Vlasinska visoravan i jezero, zatim planine Čemernik i Vardenik, ostaju „fabrike“ čistog vazduha, najkvalitetnije vode za piće i oaza za sve koji tragaju za netaknutom prirodom - zaključuje Tončev. 
 
On nije želeo da kaže kada će radovi biti završeni, niti koliko koštaju, smatrajući da je rano o tome govoriti. 
 
– O svemu tome bićete obavešteni onog trenutka kada udarimo kamen temeljac tornju, do tada, zlim jezicima nećemo dozvoliti da raspredaju ovakve ili onakve priče - napominje Novica Tončev. 

 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: