Koridori Srbije: Hitna SANACIJA, pa nastavak radova

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.08.2018 - 10:45

Vranje – „Koridori Srbije“ oglasili su se nakon što je još jednom došlo do obrušavanja zidne kosine na autoputu Koridora 10.

Zid nastavlja da se ruši FOTO: OK Radio Zid nastavlja da se ruši FOTO: OK Radio
U ovom preduzeću navode da će radovi na ovom delu trase autoputa biti nastavljeni i pored neophodne sanacije ovog dela gradilišta.
 
Urušavanje je počelo u nedelju u prepodnevnim časovima, a mogući uzrok je potres koji je zahvatio jug Srbije.
 
U međuvremenu, potporna konstrukcija je nastavila da pada i u ponedeljak.
 
Ovo je jedan u serijalu urušavanja ove konstrukcije u Grdeličkoj klisuri, a potpora je počela da popušta još prošle godine.
 
Posle drugog rušenja, država je angažovala eksperta Svetske banke Marinosa Skempasa, stručnjaka za kosine da reši taj problem, ali do rušenja je ponovo došlo. 
 
Kroz Grdeličku klisuru do sada je izgrađeno oko 160.000 kvadratnih metara potpornih zidova
 
"Koridori Srbije" saopštili su da je, na deonici Gornje Polje - Caričina Dolina, ispred tunela Predejane na Koridoru 10, u dužini od 50 metara došlo do oštećenja potporne konstrukcije i destabilizacije dela zaštitne kosine, čija je ukupna dužina 725 metara.
 
Građevinska inspekcija je tokom dana obišla teren, a na licu mesta održani su i hitni sastanci svih nadležnih učesnika u projektu: izvođača, nadzornog organa, investitora, projektanta i drugih, kako bi se utvrdili tačni uzroci obrušavanja potpornog zida i bile donete hitne mere sanacije, naveli su "Koridori Srbije".
 
S obzirom da je stepen fizičke realizacije na ovoj deonici dostigao 90,5 procenata izvedenih radova, radovi na ovom delu trase Koridora 10 biće nastavljeni i pored neophodne sanacije ovog dela gradilišta, ističe se u saopštenju. 
 
Izvođač radova na ovom potezu je španska kompanija "Azvi", a stručni nadzor vrši konzorcijum „Louis Berger i Egnatia Odos”
 
Izvođenje ovih radova finansira Evropska Investiciona banka.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: