Korona odnela još jedan život

Lokalne vesti - Utorak 28.07.2020 - 20:13

U četiri Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 147 pacijenata, saopšteno je danas popodne iz Kliničkog centra Niš.

Kod 77 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa FOTO: D. Ristić/OK Radio Kod 77 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kod 77 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa
 
Nažalost, jedan pacijent sa potvrđenim COVID-19 virusom je preminuo, stoji u saoštenju.
 
Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.
 
U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno je hospitalizovano 60 pacijenata. Kod 29 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.
 
U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 377 pacijenata.
 
Kod 165 pacijenata, od kojih i 6-oro dece koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.
 
Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, osam je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.
 
Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.
 
Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.
 
Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, dva pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminulo.
 
U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 142 pacijenta. Kod 38 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: