Korona se širi u školama: Evo ko prelazi na ONLAJN NASTAVU

Lokalne vesti - Sreda 10.02.2021 - 17:02

Povodom razmatranja trenutne epidemiološke situacije na teritoriji grada Vranja, profesor dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade RS za suzbijanje epidemije korona virusa održao je sastanak sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem sa saradnicima i predstavnicima Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje Vranje, inspekcijskih službi i policijske uprave.

Prof dr<Tiodorović u Vranju FOTO: vranje.org.rs Prof dr
Nakon sastanka, a na osnovu statističkih podataka Zavoda za javno zdravlje Vranje o broju obolelih učenika i nastavnika na teritoriji grada Vranja, Gradski štab za vanredne situacije doneo je zaključak o potrebi prelaska pojedinih škola na onlajn nastavu
 
Prema tom zaključku, od sutra, 11. februara, učenici svih srednjih škola i učenici pojedinih osnovnih škola od 5. do 8. razreda i to: OŠ ,,Vuk Karadžić”, OŠ ,,Radoje Domanović”, OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” i OŠ ,,Petar I Oslobodilac” u Korbevcu bi trebali da pređu na  onlajn nastavu
 
Zaključak je upućen Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti
 
Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanju nadzora inspekcijskih službi i policijske uprave na poštovanju propisanih mera u narednom periodu. 
 
Takođe, donet je i zaključak o ponovnom aktiviranju stručno-operativnih timova, koji će takođe vršiti nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mera.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Petar
10.02.2021. , 17:33
KORONA ? ALI MOZDA.... Moje dete ide u OS J.J.Zmaj...nisu imali grejanje 3-4 dana kad je pre 10-dak dana bilo jako hladno, deca su sedala u skoli.. Nekada se korona zvala prehlada, grip...sada po preporuci SZO sve guraju pod KORONA ! Zalosno. Deca prehladjena ...ali korona jee! SACUVAJ BOZE !
Vranjanac
10.02.2021. , 21:39
Ma ajde vise sram vas bilo..
Radnik
11.02.2021. , 09:49
Postovani, bilo bi pozeljno da se kontrole izvrse i u preduzecima, tacnije na linijama koje prevoze radnike. Primera radi, radnik sam Simpa, do skoro je bilo podele u prevozu kako bi se rasteretili autobusi, tacnije smanjio broj radnika i tako preventivno sprecilo da dodje do potencijalnog sirenja virusa. Od danas je to prestalo da vazi, i to bas sada kada Korona ponovo kulja na sve strane. Molim vas da barem vi nekako reagujete kao glas razuma kako ove brojke ne bi postale jos vece. Hvala.
ceke
11.02.2021. , 13:07
Alo bre ljudi...korona postiji i ubija...opametite se ...one neverne Tome koji je nisu preležali pričaju ovakve gluposti....ali kad dođu tamo mole boga samo da ozdrave od korone...
Insajder
11.02.2021. , 13:38
Није тачно! Главни епидемиолог пољопривредне школе, познат као тоза музичар, тренутно у улози директора, увео је другу смену и то за неколико ђака и неколико професора, а за своје другаре са којима натапа тугу због целе ситуације може и што се не сме.