Košarka u Vranju živi uz Pantere (FOTO)

Lokalne vesti - Petak 15.11.2019 - 10:42

KK Panteri je prvi put od osnivanja 2005. godine, formirao seniorsku selekciju u ušao u profesionalno takmičenje u sklopu Druge regionalne lige Istok (Grupa 1), čime se nastavlja košarkaška tradicija u Vranju.

Spoj mladosti i iskustva: KK Panteri FOTO: G. Mitić/OK Radio Spoj mladosti i iskustva: KK Panteri FOTO: G. Mitić/OK Radio
Nakon što je prošle godine ugašen KK Jugbasket, naslednik čuvenog KK Juga, čast vranjske košarke brani KK Panteri, poručuju iz ovog kluba.
 
Do ove godine KK Panteri su bili posvećeni razvoju mlađih košarkaških generacija, ali su od ove sezone pojačali rad u seniorskom pogonu i trenutno zauzimaju visoko drugo mesto u prvenstvu.
 
Član Upravnog odbora KK Panteri i direktor vranjske Elektrodistribucije Goran Nikolić nazvao je besmislenim glasine da će košarka u Vranju biti ugašena.
 
- Kao što vidite po ovom našem treningu, košarka u Vranju i te kako živi i u KK Panterima se radi najozbiljnije u svim selekcijama, počev od najmlađih do seniora.
 
Radi se vrlo sistematski, vrlo ozbiljno i to pokazuju rezultati kluba koji je u seniorskoj konkurenciji u debitantskoj sezoni u jednom takmičenju, posle nešto slabijeg starta i prilagođavanja zabeležio pet uzastopnih pobeda.
 
Po svoj prilici boriće se za jedno od prva dva mesta kada se spoje dve grupe ove lige, odnosno za poziciju koja vodi u viši rang - rekao je Nikolić.
 
Član UO KK Panteri i direktor vranjskog "Vodovoda" Goran Đorđević, ocenio je da je ovaj klub "pravi dokaz, ne samo da košarka u Vranju živi, već i da je u ekspanziji".
 
- Zli jezici govorili su kako je košarka u Vranju ugašena, kako se ništa ne radi, ali to je njihova paušalna ocena.
 
Mi radimo i svojim radom dokazujemo da smo napravili pravi koncept kojim pokazujemo kako jedan klub treba da izgleda i da funkcioniše - kazao je Đorđević i rekao da se nada da će i drugi klubovi u Vranju rimeniti njihov recept.
 
On je naglasio da klub ima oko 400 dece u raznim kategorijama i uzrastima koja se bave košarkom, ali i pohvalio seniorski tim.
 
- Kada je reč o našem seniorskom timu, oni igraju odlično i imaju veliku šansu da se plasiraju u Prvu regionalnu ligu.
 
Prva nam je godina da se sa prvim timom takmičimo u jednoj profesionalnoj ligi i siguran sam da ćemo napraviti uspeh - rekao je Đorđević.
 
Trener Marjan Stanojković istakao je da se klub, iako prvi put ima seniorski sastav, pojavio kao respektabilan tim koji može do zapaženih rezulata.
 
- Spoj mladosti i iskustva za sada daje dobre rezultate, uprkos početnoj rezultatskoj krizi - rekao je Stanojković.
 
KK Panteri u okviru kluba imaju sve selekcije, od mlađih pionira i pionira, preko kadeta i juniora do seniorskog tima.

Foto Galerija

PANTERI

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Bulat
16.11.2019. , 10:29
Djoso i sejo sve ste rešili pa još i košarku u Vranje. To li zbog vasi deca finansirate kk gepardi? Dodjite u banju da vidite moj mineralac, nov stadion, deca i moji i tudji,liga šampiona će se igra ako ostane vucic i kokeza na vlast.