Kosovski parlament: Ništa od REZOLUCIJE o tzv. Preševskoj dolini

Lokalne vesti - Utorak 02.07.2019 - 10:36

Vranje - Kosovski parlament završio je u ponedeljak vanrednu sednicu na kojoj je bilo reči o pravima Albanaca koji žive u tri opštine juga centralne Srbije, Preševu, Bujanovcu i Medveđi, a o rezoluciji koja je pripremljena u 13 tačaka, nije se glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Nije se glasalo zbog nedostatka kvoruma FOTO: Printscreen Nije se glasalo zbog nedostatka kvoruma FOTO: Printscreen
Među 13 tačaka je predlog da pitanje tzv Preševske doline postane deo dijaloga Beograda i Prištine, da kosovske privremene institucije obaveste međunarodne institucije i forume o, kako se tvrdi, diskriminatorskoj politici Srbije prema Albancima u tri opštine juga centralne Srbije - Preševu, Bujanovcu i Medveđi, preneo je Telegrafi.
 
Predviđeno je i da privremene prištinske institucije otvore "diplomatsku misiju" u tzv Preševskoj dolini, da se u okviru kosovske vlade otvori posebna kancelarija za ove tri opštine, kao i da Priština izdvoji stalna sredstva za njihov razvoj kroz Nacionalni savet Albanaca za tzv. Dolinu.
 
Poslanici nisu ni razgovarali o predlogu rezolucije, koju je parlamentu uputio predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, a koja, između ostalog predviđa podršku zahtevu Albanaca iz ove tri opštine da se pripoje tzv. Kosovu.
 
Kako ja javio prištinski Ljajmi očekuje se da će u utorak biti održana sednica Predsedništva parlamenta na kojoj će biti odlučeno kada će biti zakazana redovna sednica na kojoj će biti reči o rezoluciji.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: