Kostić: Budžet u SUFICITU, finansijski rezultati FANTASTIČNI

Lokalne vesti - Ponedeljak 14.10.2019 - 14:04

U sferi finansijske politike, grad Vranje je ostvario fantastične rezultate, što je rezultat mera sprovedenih u dužem vremenskom periodu, saopštio je gradski većnik za finansije, Bojan Kostić.

Bojan Kostić: Moramo da nastavimo finansijsku disciplinu FOTO: D. Ristić/OK Radio Bojan Kostić: Moramo da nastavimo finansijsku disciplinu FOTO: D. Ristić/OK Radio
Izvorni prihodi u gradskom budžetu su veći za 143 miliona dinara, odnosno 30 odsto, u odnosu na predhodnu godinu, a ukupni tekući prihodi su veći za 388 miliona dinara ili 27 procenata.
 
Usled toga, gradski budžet je u avgustu po prvi put u ovoj godini u suficitu od 20 miliona dinara, a Kostić očekuje da do kraja godine bude i veći.
 
- Rezultat je još i bolji s obzirom na činjenicu da smo u prethodne tri godine ratovali na tri fronta: da vraćamo stara dugovanja, da uredno finansiramo tekuće obaveze, kao i da finansiramo kapitalne investicije, što je bio veliki izazov za gradsku službu za finansije.
 
Moram da kažem i da je ove godine svaki račun, kao i svaka druga finansijska obaveza, morala biti izmirena u roku od 45 dana, što ranije nije bio slučaj i zbog čega su se i generisali dugovi – naveo je Kostić.
 
On se zahvalio na podršci Vladi Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću koji je, kako je rekao većnik, podneo najveći pritisak i teret u finansijskoj konsolidaciji.
 
Kostić je istakao da je aktuelna gradska vlast vratila oko 600 miliona dinara obaveza preuzetih u prethodnom periodu, a kompletno je isplaćen dug po kreditu za uređenje seoskih puteva tokom 2016. godine.
 
U prvih šest meseci ove godine ostvarenje gradskog budžeta iznosilo je 50,1 odsto što se uklapa u normativ od 50 odsto za ovaj period.
 
Ostvarenje budžeta za prvih devet meseci iznosi 69 procenata u odnosu na plan, a razlika od 92 odsto koliko iznosi normativ potiče od uvećanja finansijskog plana usled odobrenih para Vlade Srbije za uređenje saobraćajnica oko stanova za pripadnike službi bezbednosti od 114 miliona dinara.
 
- Očekujem da će ostvarenje budžeta do kraja godine biti između 97 i 98 odsto, a ukoliko bude bolje naplate, može da dostigne i svih 100 odsto.
 
Predstoji nam nastavak prakse održavanja uspostavljene finasijske discipline i da se ne generiše nijedan dinar dugovanja - zaključio je Kostić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Mile
14.10.2019. , 18:10
Sam sebe kad hvalis to je najlepse
Pop
15.10.2019. , 12:53
Ma sta prica ovaj,oni duzni ko Grcka sto bi mi rekli???