Kostić o drugom rebalansu: Prihodi ISTORIJSKI, budžet premašio TRI MILIJARDE

Lokalne vesti - Petak 29.11.2019 - 13:52

Gradsko veće Vranja usvojilo je izmene u gradskom budžetu za 2019. godinu, koji karakterišu rekordni prihodi, saopštio je većnik za finansije, Bojan Kostić.

Kostić: Ovakva godina će se teško ponoviti FOTO: D. Ristić/OK Radio Kostić: Ovakva godina će se teško ponoviti FOTO: D. Ristić/OK Radio
Razlozi za drugi rebalans budžeta su povećanje prihodne strane u iznosu od 285 miliona dinara i povećanje zarada u javnom sektoru, precizirao je Bojan Kostić.
 
- Uvećanje prihoda su prevashodno rezultat odobrenih namenskih sredstava od strane nadležnih ministarstava za uređenje komunalne infrastrukture, kao i povećanje prihoda od poreza na imovinu nakon proširenja poreske baze – obrazložio je Kostić.
 
Najveća sredstva iz Republike opredeljena su za uređenje komunalne infrastrukture oko zgrada za pripadnike službi bezbednosti u iznosu od 115 miliona, dok je ministarstvo za turizam i komunikacije odobrilo 30 miliona za projekat uređenja Gradskog parka.
 
Filmski centar Srbije odobrio je 11,7 miliona za nabavku opreme za filmske projekcije u zgradi pozorišta, resor za nacionalne manjine je obezbedio 6,1 miliona dinara, a ustanove kulture su od ministarstva prikupile oko 5,5 miliona dinara, precizira dalje većnik za finansije.
 
Od ostalih uvećanja prihoda, važno je i ažuriranje i proširenje poreske baze koje je donelo 33 miliona dinara u budžetu više nego lane, napomenuo je Kostić.
 
Budžet je maksimalno odgovorno projektovan na 2,7 miliijarde dinara, uz učešće od preko jedne četvrtine za kapitalne investicije, a drugim rebalansom će ta cifra biti premašena, dodaje većnik.
 
- Voleo bih, prevashodno kao građanin, da naredna rukovodstva premaše prihode ostvarene u ovoj godini, ali smatram da će se ovakva godina teško ponoviti.
 
Nakon rebalansa, budžet će iznositi 3,149 dinara – naveo je većnik Kostić i istakao da su za ovakve rezultate zaslužni, prevashodno, gradonačelnik Slobodan Milenković, ali i narodni poslanik Slaviša Bulatović, te državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović.
 
Gradski budžet je i dalje u suficitu, otprilike od oko 30 miliona dinara, a Bojan Kostić procenjuje da će iskorišćenje budžeta u ovoj godini biti veće od 95 odsto.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Perica
29.11.2019. , 15:33
Dečko bez blama
Милан
29.11.2019. , 18:16
Одлично! Таман сад град Врање може да извоји нешто од тог новца за сређивање путева у Пољаници.