Kreće sistem eTurista: OBAVEZNA PRIJAVA za vlasnike privatnog smeštaja

Lokalne vesti - Sreda 23.09.2020 - 10:28

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija saopštilo je da je Zakonom o ugostiteljstvu i Pravilnikom kojim se uređuje sadržina i način vođenja evidencije objekata za smeštaj, propisana obaveza ugostitelja koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu, da podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave na čijoj teritoriji se objekat nalazi.

pepostupanje po novom pravilniku biće tretirano kao prekršaj FOTO: Free Images pepostupanje po novom pravilniku biće tretirano kao prekršaj FOTO: Free Images
Pravilnikom o načinu unošenja, rada, vođenja i korišćenja Centralnog informacionog sistema i njegovoj sadržini i vrsti podataka, od 1. oktobra 2020. godine kreće puna primena Centralnog informacionog sistema (eTurista).
 
Primenom Pravilnika kojim se uređuje oblast centralnog informacionog sistema (eTurista), ugostititelji će moći da prijavljuju domaće i strane turiste, isključivo preko CIS-A.
 
Kako je navedeno, nepostupanje po novom pravilniku biće tretirano kao prekršaj, o čemu će biti obaveštena turistička inspekcija i MUP - Služba za strance.
 
Više informacija: https://www.eturista.gov.rs/ 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: