Krenula kampanja za obnovu Pozorišta

Lokalne vesti - Četvrtak 26.07.2012 - 15:10

Konferencijom za novinare u beogradskom Medija centru, zvanično je počela počinje kampanja prikupljanja sredstava za obnovu zgrade pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Najviši zvaničnici grada i njihovi gosti  danas iz Beograda uputiti apel domaćoj i svetskoj javnosti da se priključi obnovi zgrade pozorišta, koja je izgorela u podmetnutom požaru, 2. jula ove godine.

Javnosti u Beogradu danas su se obratili  gradonačelnik Zoran Antić, predsednik Skupštine Dejan Tričković, narodni poslanici Miroljub Stojčić i Dragan Nikolić, direktorka pozorišta Radmila Đorđević, kostimograf Zora Davidović Živadinović i glumci Ljubomir Bandović i Milan Vasić.

Gost na ovoj konferenciji bio je Nikola Bodi, čukun unuk Janče Jovanovića Baldžije, trgovca i dobrotvora, koji je1920. godine sagradio zgradu pozorišta, a potom je darivao gradu Vranju.

Kako je ranije saopšteno, obnova zgrade pozorišta “Bora Stanković”, koštaće oko 200 milina dinara, a ona treba da bude gotova 31. januara naredne godine, za Dan grada Vranja.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: