Krenula pomoć Hilandaru

Lokalne vesti - Petak 10.08.2012 - 10:29

U petak pola sata iza ponoći, kroz Vranje je, na putu za Grčku i Svetu Goru, prošla kolona od deset vatrogasnih vozila sa 49 vatrogasaca.

Bojan Glamočlija, portparol i koordinator u Sektoru za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije rekao je za Tanjug da je ova ekipa formirana hitno na osnovu dogovora vlada Srbije i Grčke, kako bi se pomoglo u gašenju vatre na obroncima Svete Gore.

- U ovoj koloni, koja je formirana za svega nekoliko sati, nalazi se deset vatrogasnih ekipa iz Beograda, Smedereva, Jagodine, Užica i Niša. Opremljeni smo tako da možemo efikasno da zaštitimo ljude i imovinu kako ne bi u opasnost došao i manastir Hilandar na svetoj Gori - rekao je Glamočlija.

Vodja ove ekipe je Goran Nikolić, načelnik Uprave za vatrogasno spasilačke poslove, potvrdio je da će makedonske vlasti ovu kolonu sprovesti do granice sa Grčkom, odakle će ih, negde u zoru, preuzeti grčke kolege i sprovesti do Svete Gore.

Premijer  Srbije Ivica Dačić, rekao je juče prilikom posete Guči, da su grčke vlasti prihvatile ponudu Srbije i da će nekoliko vatrogasnih ekipa hitno krenuti da pomognu u gašenju požara na Svetoj Gori.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: