Krenula selidba na more

Lokalne vesti - Četvrtak 05.06.2014 - 08:22

I pored kišovitog vremena i temperatura ispod proseka za ovo doba godine prvi turisti iz Vranja već su započeli letovanje u Grčkoj.

Ilustracija Ilustracija

U ovdašnjim turističkim agencijama napominju da su aranžmani za predsezonu koja je počela krajem maja odavno rasprodati i da je najveće interesovanje za destinacije prema Paraliji i Halkidikiju, Krfu i Tasosu.

- Prva grupa turista u Grčkoj je od 24. maja, to su jeftine smene jer je cena aranžmana za deset noćenja uz prevoz do 100 evra.

U sezoni u julu i avgustu cena apartmana je od 300 do 500 evra zavisno kakav je smeštaj u pitanju, bez troškova prevoza.

Za taj period je slabija prodaja aranžmana ali je interesovanje veliko za kraj avgusta i početak septembra. Prodajemo sve moguće pravce prema Grčkoj  preko naših agenata – kaže Miodrag Ilić iz „Lasen tursa“.

U agenciji „Euroturs“ iz Niša sa ogrankom u Vranju kažu da je prva grupa započela letovanje još 18. maja.

- Najatraktivniji su Parga, Lefkada i mesto Vrahos koje je novo u ponudi. Predsezona traje do 10. juna do povratka i treće ture turista.

Tamo je trenutno daleko toplije, temperature se kreću od 27 do 30 stepeni. Kada je cena u pitanju prve grupe turista letovale su za 50 evra po osobi sa prevozom, zavisno opet od regije.

Ipak letovanje u predsezoni ne košta više od 90 evra – kaže Ljiljana Savić iz „Euroturs“-a. 

U toj agenciji kažu da i prodaja aranžmana u sezoni ide dobro, jer i dalje važe popusti. U sezoni po osobi letovanje preko „Euroturs“-a je oko 200 evra na grčkim ostrvima, ostale destinacije su nešto jeftinije, cene se kreću do 170 evra.

- Interesovanje za letovanje ove godine nije smanjeno u odnosu na prošlu godinu iako svi aranžmani u sezoni nisu prodati – kaže Savićeva.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: