Kreveci za ITALIJANE stižu iz Radovnice

Lokalne vesti - Sreda 20.06.2018 - 12:27

U Radovnici u opštini Trgovište ponovo је pušten u rad proizvodni pogon kompanije "Simpo" Vranje za izradu kreveta za decu, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Zaposlena 42 radnika, posao čeka još 20 FOTO: D. Ristić/OK Radio Zaposlena 42 radnika, posao čeka još 20 FOTO: D. Ristić/OK Radio
U obnovljenom pogonu trenutno radi 42 novozaposlena radnika, a kako je najavljeno, planirano je da u narednom periodu bude zaposleno još 20 radnika.
 
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je posle obilaska pogona rekao da je "Simpo" u saradnji sa nemačkom kompanijom "Mobi nameštaj" već ugovorio plasman kompletne dvogodišnje proizvodnje u vrednosti od 1,2 miliona evra na zapadno tržište.
 
- Za državu i Ministarstvo privrede jako važno što je u Radovnici, koju naseljava više od 1.300 ljudi, u pogonu "Simpa" zaposleno 42 radnika.
 
Taj broj novozaposlnenih je za malo i nerazvijeno Trgovište svakako veliki.
 
Za iznos poreza i doprinosa od njihovih plata, i budžet Trgovišta će biti bogatiji - rekao je on.
 
Generalni direktor "Simpa" Slađan Disić istakao je da su na osnovu tog kupoprodajnog ugovora napravili program proizvodnje i plan rada u naredne dve godine i izrazio zahvalnost Vladi Srbije i Ministarstvu privrede na zalaganju i podršci. 
 
Predstavnik nemačke kompanije "Mobi nameštaj" Dejan Knežević rekao je da su odabrali odabrali "Simpo" zato što je ta kompanija ima kvalitet, stručnost i tehnologiju da može da odgovori njihovim potrebama. 
 
Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić istakao je da je opština partner "Simpu", jer je cilj da opstanu i da novi radnici budu upošljeni u ovom pogonima.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: