Krijumčarili 251 migranta

Lokalne vesti - Sreda 18.09.2019 - 14:19

Nakon višemesecne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, danas je na području Vranja i Bujanovca uhapšeno osam osumnjičenih za krijumčarenje 251 migranta iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije.

Osumnjičeni u više navrata prokrijumčarili migrante. Foto: S. Tasić Osumnjičeni u više navrata prokrijumčarili migrante. Foto: S. Tasić

Osumnjičeni su u više navrata, prokrijumčarili 251 stranog državljanina - migranta iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije, i prebacili ih ka zemljama Evropske unije

Uhapšeni su R. T, R. V, I. L, LJ. R, R. R, L. DŽ, Đ. O, P. I. i D. N, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani krminal, koje ukazuje da je reč o organizatoru i članovima organizovane kriminalne grupe.

Oni se sumnjiče da su od februara do juna ove godine, u više navrata, prokrijumčarili 251 stranog državljanina - migranta iz Pakistana, Avganistana, Bangladeša i Indije, i prebacili ih ka zemljama Evropske unije.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih lica pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i strani novac koji su dobijali za troškove ilegalnog prevoza.

Svi uhapšeni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušani.

Ovu akciju su izveli policijski službenici Uprave kriminalisticke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala
, Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumcarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu.

Ovaj tekst proizveden je uz pomoć i podršku grada Vranja u okviru projekta "Živimo  zajedno a ne jedni pored drugih". Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu isključiva su odgovornost OK Radija i ne izražavaju stavove i mišljenja grada Vranja.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: