Krizni štab: Dve opcije za POOŠTRENJE MERA

Lokalne vesti - Sreda 24.02.2021 - 10:26

Na današnjoj sednici Kriznog štaba nisu usvojene nove epidemiološke mere, ali je jedinstven stav da se preko vikenda mora nešto preduzeti, pa će odluka o tome biti doneta na narednoj sednici štaba, u petak, rekao je epidemiolog dr Predrag Kon.

"Jasno je da se epidemijska situacija pogoršala" FOTO: Screenshot
Kon kaže da je jasno da se epidemijska situacija pogoršala i da treba pojačati kontrolu kako bi se sprečilo dalje ubrzano prenošenje virusa.
 
Prema njegovim rečima, neophodno je pojačati kontrolu nadzora i u školama.
 
Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže za RTS da je epidemijska situacija u celoj zemlji nepovoljna, a u pojedinim gradovima i vanredna
 
Vrlo je jasno, ističe, da opet imamo situaciju koja podseća na neke prtethodne dve kada smo posle mirnih perioda imali tendenciju rasta broj obolelih i pozitivnih.
 
Kaže da će Krizni štab morati da razgovara o pooštravanju mera, za šta postoje dve opcije.
 
Prva je, navodi epidemiolog, da se donesu mere koje se odnose na celu državu jer se ove i sledeće nedelje očekuje porast broja zaraženih.
 
Druga je da se u pojedinim lokalnim samoupravama donesu posebne mere i postavi pitanje odnosa lokalne samouprave prema ovoj situaciji, dodaje Tiodorović.
 
On je ranije izjavio da je njegov stav da treba zatvoriti ugostiteljske objekte u mestima gde je ogroman broj zaraženih, poput Arilja i Vranja.
 
- Nije isto Vranje, Arilje i Kraljevo, koji su relativno manji gradovi, a imaju toliki broj zaraženih, kao neki veliki gradovi. 
 
Oni su došli do faze da treba zatvoriti sve ugostiteljske objekte. I tamo na svakom koraku mora biti mnogo veća kontrola nego ranije - kaže Tiodorović.
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: