Krizni štab: Nema popuštanja, ugostiteljski objekti ostaju zatvoreni

Lokalne vesti - Sreda 24.03.2021 - 10:38

Na sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa razmatrana je epidemiološka situacija u Srbiji i odlučeno je da neće biti ublažavanja postojećih mera.

Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni FOTO: D. Ristić/OK Radio Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni FOTO: D. Ristić/OK Radio
Ugostiteljski objekti i tržni centri ostaju zatvoreni i ovaj režim će važiti najmanje do kraja ove nedelje.
 
Takođe je odlučeno da se građanima Srbije koji su potpuno vakcinisani Sinofarm, Fajzer i Sputnjik vakcinom, kao i onim građanima koji su primili jednu dozu vakcine AstraZeneca, omogući da bez negativnog PCR testa odnosno izolacije ulaze u zemlju
 
Isto će važiti i za strane državljane.
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je nakon sednice Kriznog štaba da je i dalje veliki broj zarađenih građana i da su postojeće mere doprinele da ne dođe do naglog eksponencijalnog rasta novozaraženih.
 
- Potrebno je da se svi maksimalno pridržavamo postojećih mera i da se svi vakcinišemo jer nas jedino vakcine dugoročno mogu izvući iz epidemije - rekao je Gojković.
 
Dodao je da je analiziran zahtev Ministarstva prosvete da se omogući, prvenstveno đacima koji su od početka godine na onlajn nastavi, da se ocenjuju u malim grupama u školama gde postoji mogućnost za to.
 
Gojković je istakao da se nije razgovaralo o popuštanju mera.
 
Podsetimo, zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić zahtevao je da tržni centri i ugostiteljski objekti budu otvoreni uz posebne uslove i mere, dok epidemiolog Predrag Kon kaže da to još nije realno jer je aktivnost virusa velika.
 
U Srbiji je prema poslednjem preseku registrovano 5.475 slučajeva koronavirusa, od kojih je najveći broj u Beogradu - 1.475, a slede Niš sa 326 i Novi Sad sa 319 novoobolelih. Preminulo je 36 osoba.
OK Radio, N1, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: