Krizni štab odlučio: Sve se zatvara u ponoć, radiće samo tri vrste objekata, i stariji osnovci prelaze na onlajn

Lokalne vesti - Petak 12.03.2021 - 13:00

Na predlog medicinskog dela, Krizni štab doneo je odluku da za vikend sve bude zatvoreno, izuzev prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi, saopštio je posle sednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

Radiće prehrambeni objekti FOTO: OK Radio Radiće prehrambeni objekti FOTO: OK Radio
Takođe, sve manifestacije su ovog vikenda suspendovane.
 
- Tokom vikenda se neće održavati ništa što je vezano za kulturu -, rekao je Gojkvoić dodajući da će pojedine sportske manifestacije održati, ako otkazivanje ne dozvoljava sistem takmičenja, ali bez publike.
 
Gojković je rekao i da se sledeće nedelje nastavlja onlajn nastava u srednjim školama, kao i da će na onlajn nastavu preći i stariji razredi osnovnih škola.
 
Situacija vanredna, poštovanje mera i vakcinacija
 
Epidemiološka situacija u zemlji je vanredna, jer je već neko vreme prisutno blago povećanje broja zaraženih korona virusom, izjavio je  Gojković i apelovao na građane da poštuju mere i da se vakcinišu.
 
Gojković je rekao da epidemiološki deo Štaba očekuje da broj zaraženih raste u narednom periodu, ali da je dobro da taj rast nije eksponencijalan, što je, uveren je, posledica vakcinacije i poštovanje mera najvećeg broja ljudi.
 
On je rekao da je do sada skoro 700.000 građana revakcinisano, kao i da je oko 1,85 miliona vakcina upotrebljeno.
 
Gojković je rekao da se otvaraju novi punktovi, kako bi se omogućilo što većem broju građana da se vakcinišu.
 
- Uz apel za poštovanje mera, najvažnija stvar je vakcinacija - rekao je Gojković.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: