KRVAVA GRANICA promovisana u Vranju

Lokalne vesti - Sreda 16.11.2022 - 10:52

Knjiga Krvava granica potpukovnika Dragutina Dimčevskog, svedočanstvo je o događajima u reonu karaule Košare tokom pokušaja kopnene agresije na Srbiju 1999. godine, svečano ej promovisana u Vranju.

Foto: S.Tasić/OK Radio Foto: S.Tasić/OK Radio
- Ova moja knjiga predstavlja spomen obeležje o vremenu provedenom na granici ka Albaniji u vreme najžešćih napada tokom NATO agresije - rekao je Dragutin Dimčevski, penzionisani potpukovnik i heroja sa Košara.
 
On je u prepunoj sali Doma vojske govorio  da je knjiga zasnovana na izvodima iz njegove radne beležnice i da se zasniva na događajima pribeleženim tokom 1998. i 1999, ne samo onima koje je on lično doživeo, već i na sećanjima boraca, vojnika i starešina, na dokumentima 53. Graničnog bataljona Prištinskog korpusa kojim je komandovao, kao i na svedočanstvima iz knjige Junaci otadžbine.
 
 
 
 
 
 
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: