Kupuju KUĆU NA SELU: Dve porodice dobila BESPOVRATNA SREDSTVA

Lokalne vesti - Ponedeljak 06.12.2021 - 13:19

U okviru programa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na čitavoj teritoriji Republike Srbije, koji sprovodi Ministarstvo za brigu o selu, potpisani su ugovori sa porodicama koje su zadovoljile kriterijume konkursa.

Nakon potpisivanja ugovora FOTO: vranje.org.rs Nakon potpisivanja ugovora FOTO: vranje.org.rs
Sa područja grada Vranja konkurisale su 4 porodice, a sredstva su dobile dve i u Ministarstvu za brigu o selu potpisale ugovore o kupovini seoske kuće. 
 
Porodica Bojana Zdravkovića iz Vranja zahvaljujući ovom programu preseliće se u Dubnicu u kuću sa okućnicom, dok će porodica Aleksandra Spasića iz Gornjeg Stajevca nastaviti da gradi svoj život u Tibuždu
 
U ime grada Vranja, kao partnera u realizaciji ovog programa Ministarstva za brigu o selu, Ugovor o kupovini ovih kuća potpisao je većnik za poljoprivredu Nebojša Stamenković
 
Vrednost seoske kuće sa okućnicom, koju su zainteresovani sami pronalazili, nije mogao biti iznad 1,2 miliona dinara (10.000 evra), a ceo program se sprovodi u saradnji sa jedinicama lokalnih samouprava koje vrše procenu tržišne vrednosti i proveravaju da li su regulisani imovinsko-pravni odnosi te nepokretnosti. 
 
Do sada je iz ovog programa Ministarstva za brigu o selu dodeljeno 651 kuća na teritoriji Republike Srbije
 
Podnosioci prijave na konkurs bili su bračni i vanbračni parovi, mladi poljoprivrednici i poljoprivrednice i samohrani roditelji, do 45 godina starosti koji su žele da započnu svoj život na selu tako što će se osamostaliti iz roditeljskih domova ili iz gradova preći da žive na selo.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: