Kvalitetno obrazovanje za sve u PETOJ ŠKOLI

Lokalne vesti - Nedelja 17.11.2019 - 12:20

Komisija sastavljena od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i Saveta Evrope izabrala je OŠ "Svetozar Marković" iz Vranja da učestvuje u projektu EU/Saveta Evrope, "Kvalitetno obrazovanje za sve".

Jedina škola u projektu sa teritorije Školske uprave Leskovac FOTO: OŠ Jedina škola u projektu sa teritorije Školske uprave Leskovac FOTO: OŠ "Svetozar Marković"
Sa teritorije Školske uprave Leskovac jedina smo škola koja će učestvovati u ovom projketu.
 
Projekat ima za cilj da promoviše kvalitetno obrazovanje pružanjem podrške školama, njihovoj lokalnoj zajednici u njihovim naporima u pogledu borbe za uklanjanje predrasuda i diskriminatornih pristupa ka osetljivim grupama, kao i prevenciji nasilja u školama. 
 
Projekat će koristiti Okvir kompetencija za demokratsku kulturu Saveta Evrope za sistematsku podršku.
 
Izabrane škole promovisaće koncept demokratske kulture u školi kroz nastavne i vannastavne sadržaje, obuku zaposlenih, uspostavljanje prakse i aktivnosti kojima se kroz pružanje novih znanja, veština i razumevanja, razvijaju stavovi i ponašanja učenika kako bi mogli da brane svoja demokratska prava i preuzmu odgovornost
 
- Ovo je još jedan dokaz da se OŠ "Svetozar Marković" ozbiljno bavi unapređenjem kvaliteta obrazovanja za sve poštujući prava deteta - navodi se u saopštenju vranjske škole.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:

19.11.2019. , 12:31
Ovo bi trebalo da bude standard u svim školama gospodo! Kakvi projekti......?? Školstvo je u Srbiji danas, prava noćna mora, i dece ali i roditelja nažalost!!!
Milana
19.11.2019. , 12:32
Ovo bi trebalo da bude standard u svim školama gospodo! Kakvi projekti......?? Školstvo je u Srbiji danas, prava noćna mora, i dece ali i roditelja nažalost!!!