Legle pare iz Prištine: Po 200.000 evra za Preševo i Bujanovac

Lokalne vesti - Četvrtak 30.04.2020 - 12:08

Odlazeća prištinska vlada Aljbina Kurtija odlučila je da izdvoji pola miliona evra za podršku Preševu, Medveđi i Bujanovcu, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Bujanovac kupuje medicinsku opremu i pomaže preduzetnike i siromašne FOTO: D. Ristić/OK Radio Bujanovac kupuje medicinsku opremu i pomaže preduzetnike i siromašne FOTO: D. Ristić/OK Radio
Prema saopštenju, opštinama Preševo i Bujanovac namenjeno je po 200 hiljada evra, a Medveđi 100 hiljada evra.
 
Sredstva su, navodi se, izdvojena za podršku tim opštinama koje naseljavaju većinski Albanci, a u situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona.
 
Napominje se da je poseban doprinos na realizaciji ove pomoći imao zamenik ministra finansija Illjir Aljiju, koji je poreklom iz sela Kapti u Opštini Medveđa.
 
Kako se saznaje, novac je na račune opština legao u sredu, posredstvom „Dojče banke“, a v.d. predsednika vlade u Prištini Albin Kurti objavom na fejsbuku je poručio da se „izdvajanjem ovih sredstava pokazuje interesovanje za stanovništvo koje tamo živi“.
 
Vest o dospeću sredstva je potvrdio i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi nazvavši ovo „velikim korakom napred i konkretnom realizacijom“.
 
Prema njegovim rečima, opština Bujanovac će novac iskoristiti za kupovinu sanitetskog vozila i medicinske opreme, pomoć malim preduzetnicima i za pakete pomoći za 200 materijalno najugroženijih porodica.
 
Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da sredstva idu za mikro preduzeća, a očekuje se i da se plate zaposlenih u Domu zdravlja povećaju. 
 
Novac će biti raspodeljen i penzionerima koji su šest nedelja boravili u svojim domovima, kazao je Arifi za prištinski Klan Kosova.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Bari
01.05.2020. , 19:50
Koji majmunluci coveku da se digne kosa na glavi na kosovo koliko ti volja sto nemaju hleb da jedu ovi salju pare u srbiju to ti isto dodje kao sto srbija isplacuje plate bivsim radnicima na kosovu koji ne rade 20 godina a primaju vise od radnika u srbiji dokle vise sa ovakvim majmunlucima ovi se izgleda nocu dogovaraju kako da rade isto kao milosevic tudjman i alja kad su se dogovarali u karadjordjevu a ljudi ginuli sramota