Lekarska slava: Jug Srbije ima NAJBOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

Lokalne vesti - Četvrtak 14.11.2019 - 10:51

Povodom lekarske slave Svetih Vrača Kozme i Damjana, direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić čestita svim zdravstvenim ustanovama u okrugu i radnicima koji te svetitelje slave kao zaštitnike svoje profesije, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim porodicama koje Svete Vrače slave kao krsnu slavu.

"Lekarska profesija i danas je veliki božanski dar FOTO: G. Mitić/OK Radio
- Čestitam svim kolegenicama i kolegama našu, lekarsku slavu i ističem da sada u Zdravstvenom centru Vranje imamo najbolje uslove za rad, uvećanu platu, uposlili smo mnogo mladih lekara i poslali na usavršavanje najveći broj doktora nego ikada do sada. 
 
Građani Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja ne treba da brinu, imaju najkvalitetniju i najbolju moguću zdravstvenu zaštitu na samom jugu Srbije – istakla je direktorka.
 
Ona je podsetila da se Kozma i Damjan pre 1.700 godina lečili i pomagali onima kojima je pomoć bila potrebna i to bez nadoknade i zato zbog njihovih svetih dela oni uživaju u našem narodu posebno poštovanje.
 
Kako su sveti besrebrnjaci lečili ljude bez obzira na boju kože, pripadnost, tako i mi ne smemo da zaboravimo da je lekarska profesija danas veliki božanski dar i jedna od najhumanijih profesija, dodala je dr Antić.
 
- Živimo u vrlo teškim vremenima gde su iskušenja velika za sve nas i zato se trudimo da poboljšamo uslove u kojima radimo i olakšamo svakodnevno suočavanje sa teškoćama.
 
Najbitnije je da postoji ljudskost, toplina i nesebično angažovanje na kome u Zdravstvenom centru Vranje insistiramo i svakodnevno pokazujemo ličnim primerom, kako bi se očuvalo zdravlje pacijenata i sačuvao ljudski život.
 
Svim kolegenicama i kolegama želim da i u budućnosti, kao i do sada, savesno i uspešno obavljate svoju humanu dužnost, na koju treba da budete ponosni – stoji u čestitki koju je lekarima uputila dr Ljiljana Antić.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
bugarin
14.11.2019. , 11:36
Kakva medicina kod vas ceo pcinski okrug ukraliste mladist i sve sto moze sami se zaposljavali i jeduno resenje vidim da vas prebacimo u siriju da previjate babe sram vas bilo glupa srbijo
Milutin
14.11.2019. , 16:16
Ovo je paralelni svet, blokada računa 3 godine, javašluk na sve strane, ne verujem!
BN
14.11.2019. , 18:38
Smesno je ovo, ipak je zalosno vise. Koliko su ljudi stradali zbog nesavesnog lecenja, ovaj tekst iritira svakoga. Sram vas bilo, zakletva vam nista ne znaci.
Maja
14.11.2019. , 23:20
A mi pacijenti molimo Boga da Vase koleginice i kolege ubuduce niposto ne obavljaju svoju humanu duznost na nacin na koji su to radili do sada. "Ljudskost, toplina i nesebicno angazovanje"? Da nije zalosno, bilo bi smesno.
Dddd
15.11.2019. , 10:16
Gospodja direktorka,gde zivite vi,kao da ste s marsa pali. Ovo sto sad pistoji kod nas u zdravstvu,zaposljavanje,koga i kako zaposljavate,o znanju da ne govorimo,ovo nema ni u africkim zemljama. Ovom ludilu ocigledno nema kraja,vredjate nam inteligenciju.
Dddd
15.11.2019. , 10:17
Gospodja direktorka,gde zivite vi,kao da ste s marsa pali. Ovo sto sad pistoji kod nas u zdravstvu,zaposljavanje,koga i kako zaposljavate,o znanju da ne govorimo,ovo nema ni u africkim zemljama. Ovom ludilu ocigledno nema kraja,vredjate nam inteligenciju.