Lice: MASKA ili KOMPROMIS

Lokalne vesti - Petak 16.11.2018 - 15:11

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju, u petak, 16. novembra 2018. godine u 19 sati biće otvorena zložbe slika Jovana Spasića, master likovnog umetnika iz Vlasotinca.

Individua kao ambivalentno biće FOTO:Promo Individua kao ambivalentno biće FOTO:Promo
Jovan Spasić rođen je 1993. godine u Vlasotincu. Diplomirao je 2016. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Nišu u klasi profesora Branislava Basića, kod koga je završio i master studije.
 
Samostalno je izlagao preko deset puta u Srbiji i inostranstvu.
 
Njegovi radovi, naslovljeni kao Crteži, nastali su u istraživačkom postupku koji kombinuje slikarske tehnike i eksperimentisanje sa teksturama materijala
 
Autoportrete i portrete Spasić slika na jedan ekspresivan način, a njegove slike stavljene su u službu motiva
 
Mladi slikar tako predstavlja individuu kao ambivalentno biće – jedno stvarno i drugo oblikovano prema izazovima okruženja. 
 
Autor sugeriše kako je lice često maska ili kompromis u društvu. 
 
Jovan Spasić, iako mlad umetnik, dobitnik je brojnih nagrada, a kao student bio je korisnik stipendije ''Dositeja'' koju dodeljuje fond za mlade talente Republike Srbije
 
Prvi put se predstavlja vranjskoj publici.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: