Lideri Albanaca sa juga kod mesta pogibije KAPETANA LEŠIJA

Lokalne vesti - Petak 24.05.2019 - 11:49

Vranje / Bujanovac - Politički lideri Albanaca sa juga Srbije u petak su na brdu Guri gat, položili cveće na spomenik teroristi Ridvanu Ćazimiju poznatijem kao Kapetan Leši.

Kamberi, četvrti s leva. Foto: FB Kamberi, četvrti s leva. Foto: FB

Ćazimi je na ovom mestu ubijen 24. maja 2001. godine nakon okončanja sukoba između srpskih snaga bezbednosti i terosrističke Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca.

Među onima koju su u petak bili na brdu Guri gat u blizini Velikog Trnovca, rodnog sela Ridvana Ćazimija, bio je i Šaip Kamberi, predsednik opštine Bujanovac.

U okviru plana za povratak Vojske Jugoslavije u Kopnenu zonu bezbednosti, komandanti terorističke OVPMB Šefket Musliju, Ridvan Ćazimi - Leši i Mustafa Šaćiri su 21. maja u Končulju, u prisustvu Šona Salivena, šefa kancelarije NATO - a za Jugoslaviju, potpisali sporazum o mirnoj demobilizaciji OVPMB.

Kapetan Leši, koji ima kultni status među ovdašnjim Albancima, ubijen je snajperskim hicem.

Njegovo ubistvo je do dana današnjeg nepoznanica, jer po jednoj priči ubile su ga srpske snage,
a po drugoj u koju deo Albanaca čvrsto veruje, ubijen je od strane pripadnika svog naroda i to, kako tvrde, iz ekonomskih motiva.

Lideri Albanaca sa juga Srbije zvanično ne stoje iza organizacije četvorodnevne manifestacija “Dani Kpaetana Lešija”, ali se rado odazivaju na poziv organizatora i podržavaju održavanje kulta ubijenog teroriste Ridvana Ćazimija.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: