LUTRIJA: Ko je izvukao STRUČNU PRAKSU?

Lokalne vesti - Petak 25.03.2016 - 23:02

Ubrzano, kao da će uskoro izbori, Komisija za realizaciju stručne prakse grada Vranja najpre je u sredu raspisala novi konkurs za ovaj vid zapošljavanja, a onda u četvrtak odlučila po starom konkursu, još iz 2015. godine.

Obućari u Komradu, a tehnolozi u Biblioteci. Foto: Thinkstock.com Obućari u Komradu, a tehnolozi u Biblioteci. Foto: Thinkstock.com

Na period od devet  ili 12 meseci,  biće angažovano ukupno 120 visokoškolaca i to kod 31 poslodavca, koji će zarađivati od 18 do 22.000 dinara mesečno iz gradskog budžeta.

Osim što su partijski podobni, ko su ti ljudi?

U Gradskoj upravi stručna znanja će sticati 15 visokoškolaca.  Među njima je najviše onih ekonomskog usmerenja, čak  osmoro. Tu su po jedan novinar (!) i jedan filolog. Verovatno su ovo najneophodniji profili da bi Grad bolje funkcionisao.

U GU ima mesta i za dva inženjera zaštite životne sredine, i po jednog arhitektu, ETF i poljoprivrednog inženjera.

“Komradu” je u deo palo zapošljavanje 12 novajlija. Kao po pravilu tu su ekonomisti, pravnici, hemičari i razni menadžeri, ali i jedan inženjer  tehnologije za proizvodnju obuće i jedan prehrambeni tehnolog.

Obućari su možda najprikladniji kadar za komunalno preduzeće?

Biće da Dejan Ilić, direktor “Komrada”, namerava da krene da proizvodi đonove, ili možda pak čitave cipele.

U gradskoj opštini Vranjska Banja, prva stručna znanja sticaće šestoro mladih i obrazovanih. Ekonomisti, pravnici, opet menadžeri, ali i jedan inženjer mašinstva.

U Zavodu za urbanizam stručnu praksu odradiće jedan inženjer šumarstva.

U “Direkciji” će primiti šest novajlija, uglavnom inženjera saobraćajne i mašinske struke.

U ZC Vranje će biti primljeno šest pripravnika, četiri medicinske struke i dva iz oblasti zaštite životne sredine. Ali, nijedan lekar.

Zanimljiva je i Biblioteka, gde će pored dvoje ekonomista raditi i jedan prehrambeni tehnolog, kao neophodan bibliotečki kadar.

Od dvoje ljudi koji će biti udomljeni u Pozorištu, jedan je inženjer tehnologije.

I sad, bliže li se izbori, ili šta?  Ovde leži oko hiljadu glasova, pa malo li je?  Pa šta ako veze sa životom nema?
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: