Mađari nemaju pojma o IZBORNOM TRIJUMFU u Vranju

Lokalne vesti - Petak 26.06.2020 - 09:41

Stranka vojvođanskih Mađara (SVM) ne zna ništa o svom izbornom uspehu u Vranju, prenosi portal Grad Subotica.

Na parlamentarnim izborima u Vranju SVM na trećem mestu FOTO: OK Radio Na parlamentarnim izborima u Vranju SVM na trećem mestu FOTO: OK Radio
U Vranju, u kojem živi slovom i brojem šestoro Mađara (0,01 odsto ukupne populacije), Savez vojvođanskih Mađara (SVM) osvojio je značajan broj glasova. 
 
Na nekim izbornim mestima u Vranju, SVM je bio drugi, odmah iza SNS-a, piše portal gradsubotica.co.rs.
 
Primera radi, na biračkom mestu 24 u Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, SNS je osvojio 540, a SVM 123 glasa, ostavivši daleko iza sebe SPS koji je osvojo 67 glasova.
 
Prema nezvaničnim informacijama, SVM je u Vranju bio treći po broju osvojenih glasova na republičkoj listi, iza SNS-a i SPS-a, sa 1.265 glasova.
 
Predsednik Gradske izborne komisije u Vranju, Stojan Ilić, za Slobodnu Suboticu kaže da je informacija o izbornom uspehu SVM-a u Vranju tačna, ali da je on ne bi komentarisao, budući da su u njegovoj nadležnosti isključivo lokalni izbori.
 
U Vranju je, osvojivši dvadesetak odsto glasova, dobar uspeh postigla lista “Srpska desnica”
 
Ova lista je na lokalnoj listi bila pod rednim brojem četiri. Izgleda da su neki Vranjanci, na ponekim biračkim mestima, glasali za SVM na nivou republike, po inerciji zaokruživanja broja četiri sa lokalne liste – kaže Ilić.
 
Izvor Slobodne Subotice iz Vranja, koji je želeo da ostane neimenovan, kaže da iza “Srpske desnice”, za koju je, iz nekog razloga, očigledno glasao značajan broj Roma, stoji izvesan kapital i da je to u gradu javna tajna iz koje je nikla nova politička snaga, na koju će od sada morati da se računa.
 
Bilo kako bilo, “Srpska desnica” je animirajući svoje birače u Vranju i okolnim mestima osevapila SVM.
 
U SVM-u kažu da ništa ne znaju o svom izbornom uspehu u Vranju.
 
Osoba koja je u SVM-u odgovorila na telefonski poziv „Slobodne Subotice“ rekla je samo da se zove Mirjana i da ne vidi u čemu je problem ako je SVM zaista u Vranju dobio značajniji broj glasova.
 
Kada smo joj rekli da nije u pitanju problem, već kuriozitet koji može da ukaže na dosta toga, ona je odgovorila neodređeno, da se rad SVM-a ceni u Subotici i ostalim gradovima, te da o ovom slučaju zaista ne zna ništa.
OK Radio, gradsubotica.co.rs

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: