Maj mesec muzike: Istorija naroda u par nota

Lokalne vesti - Utorak 08.05.2018 - 11:13

U Vranju je u ponedeljak otvorena tradicionalna manifestacija "Maj, mesec muzike" koja se organizuje po 18. put.

Milenković na otvaranju manifestacije FOTO: vranje.org.rs Milenković na otvaranju manifestacije FOTO: vranje.org.rs
Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je otvarajući ovu tradicionalnu kulturnu manifestaciju izrazio zadovoljstvo što ovaj, svojevrstan praznik muzike, publika i učesnici dočekuju u renoviranom prostoru koncertne sale Muzičke škole „Stevan Mokranjac“
 
- Kaže se da je muzika kraljica svih umetnosti koja pruža beskrajne mogućnosti.
 
Njena energija i talas prati nas kroz život još od najranijeg detinjstva i neprestano podučava o ljudskim emocijama na sebi svojstven način. 
 
U par nota čuva se istorija naroda, društva pa i celog sveta i u tome se krije njen najveći značaj - rekao je Milenković.
 
On je dodao da „Maj, mesec muzike“, kroz muzičke stilove  iz godine u godinu jača kulturu grada pre svega stvaralačkim duhom i edukacijom mladih naraštaja.
 
Direktorka Muzičke škole Tanja Bliznakovski izrazila je uverenje da će, okupljanjem najeminentnijih umetnika iz zemlje i inostranstva, program opravdati očekivanje publike
 
Prve večeri manifestacije održan je koncert pijanistkinje Aleksandre Trajković, a 11. maja vranjskoj publici će se predstaviti klarinetista Aleksandar Tasić sa gostima, dok će svoje veče imati i kamerni ansambl "Amorozo"
 
Pored tradicionalnog međunarodnog „Takmičenja malih pijanista“, ove godine posetioci imaju priliku da uživaju u majstorijama renomiranih solista i kamernih ansambla, ali i u diplomskim koncertima i nastupima hora Muzičke škole, u kojem se nalaze umetnici sa velikom i sigurnom umetničkom karijerom. 
 
Svi nastupi izvođača biće održani u koncertnoj sali Muzičke škole sa početkom od 19 časova, a ukupno će biti priređeno 13 muzičkih događaja.
 
     
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: