Majka nastradalog padobranca iz Vranja: Ode moja lasta u nebo

Lokalne vesti - Četvrtak 22.04.2021 - 13:20

Padobranac 63. padobranske brigade Ognjen Trajković (21), treće je dete u porodici Trajković i bio je mezimac.

FOTO: S.Tasić/OK Radio FOTO: S.Tasić/OK Radio

Njegova majka Marina Arsić, kaže da su iz vojske javili da će telo biti dopremljeno u Vranje, a potom u kapelu na Šapranačkom groblju.

U porodici nastradalog padobranca su skrhani bolom. Majka, prijatelji i rodbina, imaju smao reči hvale za Ognjena.


- Rodi majka pticu, lastavicu, pa ga šalje u specijalnu jedinicu, tako mi je govorio. Mnogo je bio ponosan što su ga primili u jedinicu.

Obožavao je sve to, živeo je svoj san. Ode moja lasta u nebo, da tamo stalno leti, blizu Boga.


Odvraćali smo ga ranijih godina, da ne ide, da ne bude padobranac, već da upiše fakultet neki, ali nije bilo šanse
- dodaje majka Marina.

Ognjen nije bio oženjen. Ima starijeg brata i sestru, koji imaju svoje porodice. U Nišu je stanovao privatno, a u padobranskoj brigadi radio je od oktobra prošle godine.

Sahrana nastradalog Ognjena biće u petak u 15 časova.

Povodom tragedije u Nišu, gde je prilikom skoka smrtno stradao padobranac oglasilo se Ministarstvo odbrane, koje je sa žaljenjem konstatovalo njegovu smrt .


Desetar Ognjen Trajković, koji je izgubio život juče oko 16.30 časova prilikom izvođenja padobranskog skoka, bio je na dužnosti padobranca u 3. padobranskoj četi 63. padobranske brigade u Nišu.

Rođen je 20. decembra 2000. godine u Vranju.
 
Kolege i prijatelji pamtiće Ognjenovu ljubav prema vojnom pozivu, njegovu čestitost, hrabrost, drugarstvo i odanost otadžbini.
 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici poginulog pripadnika 63. padobranske brigade, navelo je Ministarstvo odbrane Srbije
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: