Majke iz Preševa zahvaljuju Vučiću za 18 hiljada evra

Lokalne vesti - Sreda 21.03.2018 - 09:04

Vranje - Majke Preševa, Bujanovca i Medveđe pozdravile su novu populacionu politiku Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, posebno njen deo da se za svako četvrto dete majke nagrade sa 18.000 evra u desetogodišnjem periodu, navodi se u saopštenju za medije koje je objavio portal “Presheva jonë”.

Vučić prilikom posete porodilištu u Preševu FOTO: Presheva jonë printscreen Vučić prilikom posete porodilištu u Preševu FOTO: Presheva jonë printscreen
U saopštenju se ističe da samo u Preševu trenutno oko 100 majki očekuje četvrto dete, a mnoge majke nadaju se, da će se isti tretman uvesti i za majke koje rode peto ili šesto dete.
 
Vlada Srbije je donela strategiju i mere za podsticaj populacione politike, objavio je u subotu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
 
Pored ostalih mera, rekao je, za prvo dete majke će dobijati 100.000 dinara jednokratno, a za drugo dete 10.000 dinara mesečno tokom dve godine, piše u saopštenju.
 
Za treće dete dobijaće se 12.000 dinara mesečno u toku deset godina, a za četvrto 18.000 dinara u periodu od 10 godina.
 
Naveo je da će to državu u prvom trenutku koštati 12 miliona evra, a da se nada da će biti i više
 
Kako je saopšteno, sve mere se odnose na decu rođenu od 1. januara 2018. godine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: